Λίγες τηλεοπτικές σειρές αυτού του είδους καταφέρνουν να πετύχουν τόσα όσο το Warrior, Season 1 το οποίο βασίζεται στα γραπτά κείμενα του μεγάλου δάσκαλου πολεμικών τεχνών και κινηματογραφικού αστέρα Bruce Lee, ο οποίος ήταν εξπέρ της πολεμικής τέχνης του Kung fu (wushu) Wing Chun (Γουίν Τσουν) χάρη στον μέντορα και διδάσκαλο του Ip Man (Yip Man).

Το 1971 ο Bruce Lee είχε προτείνει στο στούντιο της Warner Bros την ιδέα μιας τηλεοπτικής σειράς με πρωταγωνιστή τον ίδιο, έναν Κινέζο master των πολεμικών τεχνών που θα προσπαθήσει να κάνει μια νέα αρχή στην ζωή του ταξιδεύοντας στην Αμερική.

Η πρότασή του απορρίφθηκε μέχρι που πριν λίγα χρόνια επανήλθε στο προσκήνιο σαν ιδέα χάρη στην κόρη του Bruce Lee, Shannon, τον δημιουργό Jonathan Tropper (Banshee) και τον υπεύθυνο παραγωγής Justin Lin (Fast and Furious) οι οποίοι σε συνεργασία με το κανάλι Cinemax (θυγατρικό δίκτυο του HBO) έφεραν το 2019 την σειρά Warrior και ζωντάνεψαν ένα όνειρο ζωής για τον Bruce Lee.

Η ιστορία διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1878 στην Chinatown του Σαν Φρανσίσκο. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Ah Sahm (Andrew Koji), ο οποίος πηγαίνει σαν μετανάστης στην Αμερική, αποφασισμένος να βρει την αδελφή του Mai Ling. Αντιμέτωπος με την έντονη αντι-μεταναστευτική προκατάληψη της εποχής, εμφανίζει τις δεξιότητές του στις πολεμικές τέχνες με έναν τρόπο που θα τον βοηθήσουν να μπει αμέσως στην συμμορία των Hop Wei. Ο ήρωας της σειράς δείχνοντας το ταλέντο του στις πολεμικές τέχνες, μας θυμίζει σε πολλά σημεία τον Lee, με την μόνη διαφορά ότι δεν είναι άτρωτος αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες. Θα έρθει σε σύγκρουση με τους γύρω του με πολλούς και διάφορους τρόπους που ούτε ο ίδιος θα το περιμένει.

Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία, η οποία περιλαμβάνει μπόλικη βία με πολύ καλές χορογραφημένες σκηνές πολεμικών τεχνών, συμμορίες, σεξ, συναίσθημα, προδοσίες, διεφθαρμένους αστυνομικούς, οίκους ανοχής, όπιο και πολλά άλλα ακόμη, με το Warrior Season 1 να παραμένει εξαιρετικά ευχάριστη σειρά στα 10 επεισόδιά του. Όσον αφορά την παραγωγή δείχνει αρκετά προσεγμένη και όλα τα σκηνικά εκείνης της εποχής, σε βάζουν στο κλίμα μιας εκρηκτικής περιόδου γεμάτη μίσους και διαπλοκής.

Πέρα από τον πρωταγωνιστή Koji ως Ah Sahm που είναι εξαιρετικός στον ρόλο του, θα συναντήσουμε πολλούς ενδιαφέροντες χαρακτήρες με πολύ καλές ερμηνείες όπως τον Joe Taslim (The Raid) ως Li Yong καλύτερος μαχητής της αντίπαλης συμμορίας, την Ah Toy – Olivia Cheng (Marco Polo) που διευθύνει ένα πορνείο και κάνει περισσότερα από αυτά που φαίνονται και την Mai Ling – Dianne Doan (Vikings) η οποία θα έχει μια σχέση αγάπης και μίσους με τον αδερφό της. Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες που θα γνωρίσουμε χωρίς αμφιβολία είναι του Hoon Lee ως Chao (Banshee), μία διάνοια που προσπαθεί να τα έχει καλά με όλους.

Ακόμη θα δούμε τους Ιρλανδούς που με μπροστάρη τον Dylan Leary – Dean Jagger (Game of Thrones) θα προσπαθήσει με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους να αποτρέψει τους Κινέζους μετανάστες λόγω της προκατάληψης που είχαν απέναντι τους. Όσον αφορά τους πολιτικούς, ο αντιδήμαρχος Walter Buckley – Langley Kirkwood (Banshee) ένας πονηρός και πανέξυπνος τύπος και λιγότερο ο δήμαρχος Mayor Samuel Blake – Christian McKay (The Theory of Everything) θα βάλουν το χεράκι τους στα γεγονότα και θα επηρεάσουν έντονα τις καταστάσεις. Επίσης οι Αστυνομικοί θα έχουν μεγάλο ρόλο στην σειρά με ποιον σημαντικό να είναι του Bill O’Hara – Kieran Bew (Doctor Who). Γενικότερα όλοι οι σημαντικοί χαρακτήρες προσφέρουν πολύ καλές ερμηνείες και όσο ξετυλίγεται η ιστορία τόσο περισσότερα πράγματα μαθαίνουμε για την ζωή τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε ένα από τα επεισόδια, ο Ah Sahm και ο Young Jun – Jason Tobin (Fast & Furious 9) στέλνονται έξω από την πόλη αντιμετωπίζοντας κινδύνους σε ένα σκηνικό που συνδυάζει καταπληκτικά το Κουνγκ Φου με την άγρια Δύση. Ένα ακόμη πράγμα που μας άρεσε είναι ότι την περισσότερη ώρα μιλούν Αγγλικά, χωρίς βέβαια να έχουμε πρόβλημα με τα Κινέζικα όπου ακούγονται κάποιες στιγμές.

Γενικά η πρώτη σεζόν του Warrior αναμιγνύει τα βασικά στοιχεία κάθε δράματος γκάνγκστερ – επικίνδυνες φατρίες και κακοποιημένα άτομα οδηγούνται από διάφορους συνδυασμούς λαγνείας, χρήματος, κατάστασης, εκδίκησης και ελπίδας – και διαμορφώνει όλες αυτές τις αναφορές σε κάτι όμορφο. Ένα δράμα με εξαιρετική χορογραφημένη δράση και με ένα υπέροχο Soundtrack να προβάλλει, πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει πέρα ​​από την πολλά υποσχόμενη πρώτη και δεύτερη σεζόν του.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το «Warrior» Season 1 είχε όσα θέλαμε και ήταν μία πολύ καλή σειρά από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Εξαιρετική σκηνοθεσία και ερμηνείες από τους ηθοποιούς, χορταστική δράση, προδοσίες και γενικά μια προσεγμένη παραγωγή που σε έκανε να την παρακολουθείς με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα μηνύματα που περνάει η σειρά είναι πολλά και αξίζει να τα ανακαλύψεις. Τώρα με ποιον θα ταυτιστείς, ποιον θα θεωρήσεις καλό ή κακό είναι κάτι που πρέπει εσύ να επιλέξεις. Όπως και να’χει όμως δεν πρόκειται να απογοητευτείς από αυτά που θα δεις. Φυσικά η μεγαλύτερη επιτυχία της σειράς εκτός από τον πόλεμο μεταξύ Κινέζικων συμμοριών (Hop Wei – Long Zii) και τον ρατσισμό των Ιρλανδών απέναντι στους Κινέζους που τους παίρνουν τη δουλειά, είναι οι άρτια χορογραφημένες σκηνές δράσης σε μια ιστορία ιδιαίτερου σθένους, εκπλήξεων και ευφυΐας.

Η πρώτη σεζόν του Warrior αποτελείται από 10 επεισόδια με διάρκεια 45 – 60 λεπτών περίπου.

Παρακάτω δείτε το Trailer της πρώτης σεζόν: