Τα γενέθλια γιόρτασε ο Σωτήρης Καλυβάτσης στο πλατό της εκπομπής «Καλοκαίρι #not» του Open όπου βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Πέμπτης.

Οι παρουσιαστές αφού του ευχήθηκαν του έφεραν και την «παραδοσιακή» τούρτα διακοσμημένη με ένα κεράκι για να το σβήσει. Αφού του τραγούδησαν το τραγούδι των γενεθλίων ο Σωτήρης Καλυβάτσης, έκανε μια ευχή και έσβησε το κεράκι του.

Στη συνέχεια, οι παρουσιαστές και ο ηθοποιός ξεκίνησαν μια όμορφη κουβέντα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς μπήκε στην τηλεόραση, ο Σωτήρης Καλυβάτσης είπε: «Ήταν τότε η εποχή που στην ΕΤ3 φωνάξανε κάποιους νέους ανθρώπους της πόλης για να κάνουν εκπομπή. Μέσα σε αυτούς ήταν ο Αντώνης Κανάκης, ο Αντώνης Παρραράς, ο Δημήτρης Σαρρής… Αυτό ήταν το 1994. Και τη δεύτερη χρονιά, στο Κομφούζιο που λόγω και της φιλίας που είχα με τον Αντωνάκη τον Παρραρά, ενσωματώθηκα και εγώ. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε».

Στη συνέχεια της συζήτησης ο Σωτήρης Καλυβάτσης διευκρίνισε ότι δεν έχει μανία να κάνει καριέρα στην τηλεόραση.

Αναφερόμενος σε παλιότερες δηλώσεις τους πως θέλει να κάνει σατυρική εκπομπή και έχει ήδη γυρίσει έναν πιλότο, ο Σωτήρης Καλυβάτσης τόνισε: «Δεν τον έχω ετοιμάσει, είμαστε ακριβώς στα πλαίσια που ετοιμάζεται αυτός ο πιλότος. Φαντάζομαι μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα είναι ολοκληρωμένο» και πρόσθεσε πως αυτός ο «πιλότος» είναι που θα κατατεθεί στα κανάλια.

«Επειδή άλλοι μεγαλώνουν και άλλοι ωριμάζουν, δεν μπορώ να ασχολούμαι με πρόσωπα. Βαριέμαι αρχικά…» εξήγησε ο Σωτήρης Καλυβάτσης μιλώντας για το περιεχόμενο της εκπομπής που επιθυμεί να κάνει και πρόσθεσε: «Η ουσία και επιχειρηματολογία αυτής της εκπομπής δεν έχει να κάνει με την επικαιρότητα αλλά με την καθημερινότητα των ανθρώπων».