Οι Νέοι φάκελοι επιστρέφουν…από τις 11 Οκτωβρίου. Η εκπομπή θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 23:00 στον ΣΚΑΪ και μπαίνουν ανανεωμένοι, εβδομαδιαίοι και «ζωντανοί» στην δεύτερη δεκαετία ζωής τους στην Ελληνική τηλεόραση.

Ο Αλέξης Παπαχελάς , μετά από τις επιτυχημένες έκτακτες εκπομπές των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ με αφορμή την κρίση στην Ελληνική οικονομία κατά την προηγούμενη τηλεοπτική σαιζόν (συνεντεύξεις Κων/νου Μητσοτάκη, Γ. Προβόπουλου, Α. Βγενόπουλου, Τζ. Σόρος), οι οποίες συγκέντρωσαν μεγάλο ενδιαφέρον και συζητήθηκαν, επιστρέφει για την ενδέκατη χρονιά των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ στο στούντιο.

Σε ένα νέο ειδικά διαμορφωμένο όσο και πρωτοποριακό σκηνικό ο Αλέξης Παπαχελάς και ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ φιλοξενούν ζωντανά ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ τις μεγαλύτερες προσωπικότητες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο και ανακρίνουν αυτούς που διαμορφώνουν τις εξελίξεις στην πολιτική και την οικονομία.

Ο φάκελος της εβδομάδας

Με τη γνώριμη εμμονή στην συστηματική και σε βάθος δημοσιογραφική έρευνα ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Τάσος Τέλλογλου, η Σοφία Παπαϊωάννου και οι ρεπόρτερ των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ελλάδα και τον κόσμο, συναντούν τους πρωταγωνιστές των γεγονότων και καταγράφουν τις άγνωστες ιστορίες τους.

Η ενότητα, που ονομάζεται Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ δίνει ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ συνέχεια στην δεκάχρονη παράδοση των αποκαλυπτικών και πολυβραβευμένων ερευνών της εκπομπής (Greek Statistics, Μαύρα ταμεία SIEMENS, Η άνοδος και η πτώση της ΑΣΠΙΣ). Ακόμη, ΟΙ ΝΕΟ ΦΑΚΕΛΟΙ ανοίγουν από την φετινή σεζόν σε HIGH DEFINITION, καθιστώντας την εκπομπή την πρώτη του είδους στην ελληνική τηλεόραση.

Το υστερόγραφο των φακέλων

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, λίγο πριν το κλείσιμο της εκπομπής, ο Αλέξης Παπαχελάς αναλύει και σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο μία σημαντική πτυχή της επικαιρότητας.

Έκτακτοι φάκελοι-Μεγάλες έρευνες

Κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής σαιζόν ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ θα «παρεκκλίνουν» από τη σταθερή διθεματική τους δομή για να παρουσιάσουν ωριαίες έρευνες για μεγάλα και σημαντικά ζητήματα. Ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Τάσος Τέλλογλου και η Σοφία Παπαϊωάννου σε μακρινές αποστολές και αποκλειστικές συνεντεύξεις, πάντα με ερευνητική ματιά αλλά και την γνώριμη κινηματογραφική γραφή που καθιέρωσε την εκπομπή στα δέκα χρόνια πορείας της (Ίμια, Πόντος, Μικρασιατική Καταστροφή, Αγνοούμενοι).