Το Netflix επανέφερε στους δέκτες μας τον αλλοτινό βασιλιά της κωμωδίας, τον 76χρονο σήμερα Τσέβι Τσέις, στα πιο σπουδαία ίσως νέα στην επικράτεια του ακατάσχετου γέλιου.

Για το «Τελευταίο Γέλιο» ο λόγος, την ξεκαρδιστική κωμωδία που λανσαρίστηκε στην πλατφόρμα τον Ιανουάριο για να φέρει κοντά Τσέβι Τσέις και Ρίτσαρντ Ντρέιφους, σε μια ιστορία που παίζει και η Άντι ΜακΝτάουελ.

Όταν βλέπεις τον Τσέβι Τσέις, δεν χρειάζεσαι προφανώς τίποτα άλλο για να γελάσεις. Με αυτό ως αξίωμα, ο συνταξιούχος ατζέντης Αλ Χαρτ (Τσέβι Τσέις) συναντιέται λοιπόν ξανά με τον πρώτο του πελάτη, τον Μπάντι Γκριν (Ρίτσαρντ Ντρέιφους), έναν κωμικό που έχει να ανέβει στη σκηνή μισό αιώνα, και τον ψήνει να φύγουν από την κοινότητα ηλικιωμένων που ζουν και να ξεκινήσουν μια τουρνέ στα μήκη και τα πλάτη της Αμερικής.

Χρειάστηκε σίγουρα τσαγανό για τον Τσέβι Τσέις, τον άπαιχτο οικογενειάρχη του «Τρελού θηριοτροφείου», να βγει και να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία που θα μπορούσε κάλλιστα να μετατραπεί στην καλλιτεχνική του ταφόπλακα.

Ο Τσέβι Τσέις παραμένει ωστόσο ολότελα ξεκαρδιστικός όσο και άλλοτε, κι έχει εδώ τον οσκαρικό Ρίτσαρντ Ντρέιφους να τον πλαισιώνει σε μια γλυκόπικρη ταινία για δυο θρύλους του πανιού που έχει τα πάνω και τα κάτω της. Η νοσταλγία θα καταφτάσει αβίαστα.

Ακόμα και το δυσάρεστο τέλος όμως με τον Τσέβι Τσέις γίνεται αστείο…