Mubi το λένε και είναι μια streaming επιλογή διαφορετική από τις άλλες.

Εδώ δεν φιλοξενούνται ταινίες με το τσουβάλι, ούτε έρχονται οι παραγωγές με τη σέσουλα.

Όλα είναι επιλεγμένα και προσεκτικά διαλεγμένα για τον συνδρομητή που θέλει να έρθει σε επαφή με τον καλό κινηματογράφο.

Το δίκτυο κάνει άνοιγμα τον τελευταίο καιρό και κατέβηκε ακόμα και στη δύστροπη αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας. Διατηρώντας πάντα αυτή την επιμονή στο μεγάλο σινεμά, αλλά και τη δέσμευση για μια νέα ταινία τη μέρα, η οποία παραμένει στην πλατφόρμα για έναν μήνα.

Πνευματικό παιδί του τουρκικής καταγωγής Efe Cakarel, το Mubi θα παίξει όλες αυτές τις ταινίες που διαγωνίζονται στα μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ και δεν βρίσκουν μετά διανομή.

Και το αστείο είναι πως μεγαλώνει συνεχώς, παρά το γεγονός ότι το κάνει με έναν διακριτικό και αθόρυβο τρόπο. Και με συνεργασίες τόσο με ανεξάρτητες εταιρίες παραγωγής (Studiocanal, Pathe και eOne) όσο και με τα γνωστά χολιγουντιανά στούντιο (Sony Pictures, NBCUniversal και Paramount).

Γνωστό παλιότερο ως «The Auteurs», το Mubi παράγει από το 2007 και τις δικές του ταινίες, πάντα με έμφαση στην ποιότητα, γι’ αυτό ίσως και το αποκαλούν «online ταινιοθήκη». Και παρά το γεγονός ότι δεν διαφημίζεται όσο πρέπει, έχει πάνω από 9 εκατ. συνδρομητές, μιλά 11 γλώσσες και έχει παρουσία στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Κοινωνικό μέσο για σινεφίλ ήταν κάποτε και εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δραστήρια streaming κανάλια με τα βλέμματα στραμμένα στο καλό σινεμά. Και είναι το μόνο που παρέχει δωρεάν πρόσβαση στους σπουδαστές κινηματογράφου και τηλεόρασης του κόσμου, περισσότερους από 60.000 ανθρώπους δηλαδή…