Το θέμα του μαθήματος του Dr. Cook Γιάννη Λουκάκου το Σάββατο 22 Ιουνίου, είναι το κοτόπουλο και οι παρασκευές του.

Ο σεφ μάς εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το κοτόπουλο –για την αγορά, το σωστό τεμαχισμό, το μαγείρεμά του κ.λπ. Στη συνέχεια μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή: κοτόπουλο ψητό με αμπελοφάσουλα και βλίτα.

Οι μαθητές καλούνται να αναμετρηθούν με μία πιο περίπλοκη συνταγή: κοτόπουλο με μπαχαρικά, χανιώτικο μπουρέκι και σάλτσα γιαουρτιού.

Αυτά τα δύο νόστιμα πιάτα συνοδεύονται, στο τέλος του μαθήματος, από ένα λαχταριστό σορμπέ σοκολάτας με tuile αμυγδάλου.