Άνθρωποι ξεχωριστοί που πιστεύουν πως αν δεν προσφέρεις στον συνάνθρωπο τότε η ζωη σου δεν έχει νόημα. Με απλά μέσα αλλά με αγάπη και αποφασιστικότητα «που κινεί βουνά» οι «Ήρωες ανάμεσα μας» μας δείχνουν το δρόμο του εθελοντισμού και της αγάπης.

Με οδηγό το Σάκη Ρουβά στο επεισόδιο που θα προβληθεί στις 14 Ιουνίου στις 22:15 θα γνωρίσουμε δύο «Ήρωες» της ζωής που έχουν ξεχωρίσει για την κοινωνική προσφορά τους.

Δύο ιστορίες ανθρώπων που έβαλαν το «Εμείς» πάνω από το «Εγώ».

Στην πρώτη ιστορία θα γνωρίσουμε την Μαρία Λουμάκη, 60 ετών, που ζει στην Καλαμάτα. Όλα ξεκίνησαν το 1990 οπότε και επισκέφθηκε την Αθήνα και μια φίλη της την ενημέρωσε για τα παιδικά χωριά SOS. Η κα. Λουμάκη ευαισθητοποιήθηκε τόσο που αμέσως αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα.

Έχοντας μεγαλώσει πια τις δύο κόρες της, αφιερώθηκε στα παιδιά που μεγάλωναν χωρίς γονείς. Στη δεύτερη ιστορία ο Σάκης Ρουβάς συναντά τον 55χρονο παπά-Στρατή Δήμου από την Καλλονή Λέσβου.

Ο ξεχωριστός ιερωμένος εδώ και 4 χρόνια έχει δημιουργήσει την ΜΚΟ «Αγκαλιά».

Σκοπός του ήταν να φτιάξει μια ζεστή αγκαλιά κυρίως για τις καραβιές από τους παράνομους μετανάστες που σχεδόν καθημερινά φέρνουν οι δουλέμποροι της ελπίδας στους ερημικούς κολπίσκους της Μυτιλήνης.

Μετά την οικονομική κρίση, ωστόσο, που ξέσπασε στην Ελλάδα, άρχισε να αυξάνεται σταδιακά και ο αριθμός των ντόπιων κατοίκων που χρειάστηκαν άμεση βοήθεια και υποστήριξη.

Ο παπά-Στρατής βρήκε και γι αυτούς τη λύση.

Ζήτησε και πήρε τη βοήθεια της Αρχιεπισκοπής η οποία στάθηκε κι εκείνη αρωγός στην προσπάθεια του.