Ξαναζήστε τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές στιγμές, τους πιο διάσημους αθλητές, τις μεγαλύτερες τραγωδίες αλλά και τα gadgets που έγραψαν ιστορία στο «Τhe 80s Greatest».

Το αφιέρωμα του National Geographic Channel «The 80s» δεν έχει να κάνει με τη νοσταλγία. Έχει να κάνει με τους ανθρώπους, τις αποφάσεις και τις εφευρέσεις που σημάδεψαν μια δεκαετία και όρισαν το μέλλον, όπως ακριβώς αφηγούνται μερικές προσωπικότητες που έζησαν αυτές τις στιγμές. 10 χρόνια glamour, υπερβολής, υπέρμετρης φιλοδοξίας και τεχνολογικής προόδου συνδυάστηκαν για να πραγματοποιήσουν τις ιστορικές αλλαγές και γεγονότα που συντάραξαν τον κόσμο, διαμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο του σήμερα.

Η ελληνική πρεμιέρα του «The 80s: The Decade That Made Us» στο National Geographic Channel είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 12 Μαΐου στις 21:00.

Η προβολή του αφιερώματος θα γίνει σε 171 χώρες και θα υποτιτλιστεί σε 38 γλώσσες. Το «The 80s: The Decade That Made Us» μπορεί να παρομοιαστεί με μια βόλτα με το πιο γρήγορο τρενάκι του κόσμου, καθώς σε 6 ώρες που αντιστοιχούν σε 6 διαφορετικές εκπομπές, θα δούμε συνεντεύξεις με θρυλικούς αστέρες της μουσικής και του κινηματογράφου, καθώς και με πρωτοπόρους της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων, των ΜΜΕ και της πολιτικής, ενώ δεν θα λείψουν οι αποκλειστικές μαρτυρίες και οι λεπτομερείς αναπαραστάσεις που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις συγκλονιστικές στιγμές του παρελθόντος.

Το αφιέρωμα συνεχίζεται με την εκπομπή «The 80s Greatest» αμέσως μετά το «The 80s: The Decade That Made Us». Η ενότητα αυτή ανατρέχει στις μεγαλύτερες αθλητικές προσωπικότητες της δεκαετίας, σε τραγικές καταστροφές και

τολμηρά, για την εποχή, τεχνολογικά επιτεύγματα, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε αθλητές-θρύλους όπως οι Diego Maradona και Mike Tyson και σε μνημειώδεις καταστροφές που αποτέλεσαν θέμα συζήτησης παγκοσμίως, όπως η πυρηνική έκρηξη του Chernobyl.

Πλούσιο extra υλικό με συνεντεύξεις και video και φωτογραφίες έχει αναρτηθεί στο microsite της σειράς: http://natgeotv.com/gr/the-80s

Μπείτε και παίξτε το online παιχνίδι με θέμα τη δεκαετία των 80s. Παίξτε σε όλες τις ενότητες του κύβου και δείτε τον κύβο Ρούμπικ, όπως δεν καταφέρατε να τον δείτε ποτέ! (Λυμένο.)

The 80s: The Decade That Made Us
Η δεκαετία των 80s χαρακτηρίστηκε από τις σαρωτικές αλλαγές που έγιναν, παγκοσμίως, σε όλους τους τομείς. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά για τα 10 αυτά χρόνια, είναι ότι αποτέλεσαν τη μετάβασή μας, στο μέλλον.

Παρά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά της εποχής, όπως υπερβολικά κακόγουστα χτενίσματα και φανταχτερά ρούχα, βασικοί λόγοι που αποτύπωσαν εκείνα τα χρόνια στο μυαλό μας και διαμόρφωσαν τον κόσμο που ζούμε σήμερα, είναι οι συγκλονιστικές πολιτικές και τεχνολογικές εξελίξεις, οι παγκόσμιες κινηματογραφικές επιτυχίες και τα τηλεοπτικά προγράμματα.

Στην πραγματικότητα, το αποτύπωμα της δεκαετίας που έμεινε γνωστή για το Pac-Man και τον πρώτο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, υπάρχει ανεξίτηλο στην καθημερινή μας ζωή: Η πρώτη εκτόξευση του διαστημικού αεροσκάφους της NASA, πυροδότησε τη ραγδαία εξέλιξη στον τομέα των παγκόσμιων τηλεπικοινωνιών, δικαιολογώντας εν μέρει τη – σχεδόν – ερωτική σχέση που διατηρούμε με τα smartphones και το internet.

Όταν η Madonna φορούσε ένα νυφικό και στριφογυρνούσε πάνω στη σκηνή κατά τη διάρκεια απονομής μουσικών βραβείων, συγκλόνισε το κοινό, το οποίο τώρα δεν χορταίνει να βλέπει online τη Lady Gaga και να χορεύει «Gangnam Style»!

Στις εκπομπές του «The 80s: The Decade That Made Us» θα δούμε συνεντεύξεις που περιέχουν φρέσκες, σημαντικές πληροφορίες για τα 80s από μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της εποχής όπως, ο συνιδρυτής της Apple Steve Wozniak, ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Ted Turner, ο σκηνοθέτης Oliver Stone και οι Jane Fonda, Calvin Klein, Michael J Fox, Joan Collins, David Hasselhoff, Sam Donaldson, Linda Gray, Linda Evans, Donna Karan, Bruce Weber, Grandmaster Flash, Darryl DMC McDaniels, Dionne Warwick, Harry Belafonte, Walter Isaacson και πολλοί άλλοι.

Επίσης, στο αφιέρωμα αυτό θα δούμε και μερικούς ανθρώπους που, χωρίς να το ξέρουν εκείνη τη στιγμή, άλλαξαν την ιστορία! Μερικοί είναι:

• Ο Patrick Jephson, o πρώτος και μοναδικός γραμματέας της πριγκίπισσας Diana
• Ο Γερμανός πιλότος, Mathias Rust, που κατόρθωσε να προσγειωθεί στη μέση της Κόκκινης Πλατείας στην τότε ΕΣΣΔ
• Ο μουσικός παραγωγός Michael Rosenblatt, ο οποίος ανακάλυψε τη Madonna σε ένα club στη Νέα Υόρκη
• Ο βοηθός χορογράφου Vincent Paterson ο οποίος μαζί με τους παραγωγούς του επαναστατικού video clip «Thriller» του Michael Jackson, θυμούνται τότε που ο Jackson παραλίγο να ακυρώσει το όλο εγχείρημα

ΤHE 80s GREATEST

Ήταν μια δεκαετία που δεν έμοιαζε με καμία άλλη. Οι μεγάλοι αθλητές, οι φανταστικές ποδοσφαιρικές στιγμές, τα gadgets και οι συγκλονιστικές καταστροφές, επηρέασαν εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο και όρισαν την πραγματικότητα όπως τη ζούμε σήμερα.

Το «The 80s Greatest» ερευνά τις συνθήκες και τις σημαδιακές στιγμές κάτω από τις οποίες οι άνθρωποι και τα gadgets διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό τη δεκαετία που λατρεύουμε να μισούμε!

Η εκπομπή «The 80s Greatest Football Moments» αφηγείται ξανά τις πιο διάσημες και αμφιλεγόμενες αθλητικές στιγμές, ενώ παραθέτει τη γνώμη των ηρώων που όχι μόνο καθόρισαν μια ολόκληρη δεκαετία αλλά διαμόρφωσαν και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το ποδόσφαιρο σήμερα.

Η άλλη ενότητα «The 80s Greatest Tragedies» ρίχνει φως σε μερικές από τις πιο συνταρακτικές καταστροφές όπως το Chernobyl, η πτώση του Challenger και το εργοστάσιο Bhopal, ενώ μας δείχνει πως το μάθημα που πήραμε από την επόμενη ημέρα της καταστροφής, στην πραγματικότητα έχει κάνει τον κόσμο μας πιο ασφαλή σήμερα.

Το «The 80s Greatest Gadgets» ασχολείται με το πώς τα gadgets όπως το Walkman, ο προσωπικό ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα video games πυροδότησαν μια τεχνολογική επανάσταση που επηρέασε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε, παίζουμε και ζούμε σήμερα. Τέλος, το «The 80s Greatest Sporting Icons» περιλαμβάνει μια ανασκόπηση στα επιτεύγματα των μεγαλύτερων αθλητικών ονομάτων της δεκαετίας, όπως οι Mike Tyson, Ayrton Senna και Martina Navratilova.

Το μοναδικό αφιέρωμα «The 80s» κάνει πρεμιέρα στο National Geographic Channel στις 12 Μαΐου στις 21:00, ενώ τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται καθημερινά την ίδια ώρα μέχρι και τις 16 του ίδιου μήνα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα επεισόδια του «The 80s: The Decade That Made Us» και «The 80s Greatest» σε επανάληψη από τις 12 μέχρι τις 16 Μαΐου στις 23:00 και 00:00 αντίστοιχα. Επίσης το αφιέρωμα «The 80s» θα προβληθεί με τη λογική μαραθωνίου το Σάββατο και την Κυριακή 18 και 19 Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες και ώρες προβολής επισκεφθείτε το site: natgeotv.com/gr/the-80s

Το National Geographic Channel προβάλλεται στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω Nova.