Οι αλλαγές στην Ευρώπη μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο απασχολούν την εκπομπή «Terra Incognita» με τον Γιάννη Μούτσο αυτό το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στις 22.00.

Η εκπομπή επιχειρεί να απαντήσει στα ερωτήματα για τα παιχνίδια δισεκατομμυρίων αλλά και τις ανατροπές στην γεωπολιτική ισορροπία της Μεσογείου, μετά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Ομπάμα στο Ισραήλ. «Τι αλλάζει στην Μεσόγειο; Τι σημαίνει η συμφωνία Ισραήλ -Τουρκίας και που θα οδηγήσουν οι εξελίξεις την Κύπρο και την Ελλάδα, για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου; Η Τουρκία δείχνει τα δόντια της στο Αιγαίο και την ανατολική μεσόγειο.

Τα κέρδη, οι ζημίες οι απειλές και οι συμμαχίες που ανατράπηκαν ή θα προκύψουν. Ρωσία και Αμερική σιωπούν, ενώ η Βρετανία διατηρεί σιγή ιχθύος. Τι δηλώνει Ρώσος αξιωματούχος για το πλήγμα που δέχτηκε η Ρωσία από την Ευρώπη και πως θα αντιδράσε;

Το νέο οικονομικό μοντέλο της Κύπρου, τετελεσμένο καθεστώς για μια νέα οικονομική πραγματικότητα, με θύματα τους καταθέτες σε όλη την Ευρώπη;»

Στο στούντιο καλεσμένοι ο Ιωάννης Μάζης, καθηγητής οικονομικής Γεωγραφίας και Διευθυντής του τμήματος Τουρκικών σπουδών του πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γιάννης Χατζηαντωνίου μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ο Γιώργος Βάμβουκας, καθηγητής Οικονομικών ΑΣΟΕΕ και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιάννης Δημαράς.

Στην συζήτηση παρεμβαίνουν ζωντανά ο πρ. ειδικός σύμβουλος του Κρεμλίνου σε θέματα Δύσης Ρωσίας και σύμβουλος του υπουργού οικονομικών της Ρωσίας, Α. Νεκράσοβ, ο Διευθυντής του Global Research in International Affairs, Μ.Ρούμπιν από τις ΗΠΑ και ο Σ. Χανκ, καθηγητής Εφαρμοσμένων Οικονομικών του πανεπιστημίου Johns Hopkins από τις ΗΠΑ, και ο Φ. Κρίστοφερ, πρόεδρος της Πανκυπραικής ένωσης από τις ΗΠΑ.

Επίσης από την Κύπρο, παρεμβαίνει ζωντανά η επικεφαλής της κυπριακής επιτροπής θεσμών και διαφάνειας, Ειρήνη Χαραλαμπίδου για την λίστα των επιχειρηματιών που φέρονται να ζημίωσαν τις κυπριακές τράπεζες.