Ώρα μηδέν για την Κύπρο, απέναντι σε μια οικονομικογεωπολτική απειλή κατάρρευσης. Η Μεγαλόνησος βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, όχι όμως απροειδοποίητα. Οι αιτίες και τα σημάδια που έδειχναν πως η κρίση στην Κύπρο ήταν αναπόφευκτη, εξετάζονται αυτό το Σάββατο 23 Μαρτίου στην TERRA INCOGNITA.

Δηλώσεις υψηλόβαθμων Αμερικανών, Ρώσων αλλά και Κύπριων παραγόντων συνθέτουν την σημερινή κρίσιμη εικόνα. Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που γέμισαν ελπίδα και αισιοδοξία τον κυπριακό λαό, γίνονται σήμερα το «Μήλον της Έριδος».

Ποιος ο ρόλος της Γερμανίας και της Ρωσίας; Ο Κονστνατίν Σιμόνοβ διευθυντής ενεργειακής ασφάλειας της Ρωσίας, δηλώνει αποκλειστικά πως η Κύπρος είναι ένα κουτί με ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αλλά και σοβαρός ανταγωνιστής στην παροχή φυσικού αερίου, απέναντι στην ισχυρή GAZPROOM, ενώ ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής βουλής, Βάσος Λυσσαρίδης προειδοποιεί πως το ’74 μπορεί να επαναληφθεί.

Στο στούντιο καλεσμένοι ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου, ο Άδωνις Γεωργιάδης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Φίλης, δρ. Γεωπολιτικής, ο Θόδωρος Παρασκευόπουλος, οικονομολόγος/στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ και ο Σταύρος Καρκαλέτσης, ιστορικός-αμυντικός αναλυτής και πρόεδρος του ΕΛ.ΚΕ.ΔΑ.

Στην συζήτηση παρεμβαίνουν η Νίκη Τζαβέλα, ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ από τις Βρυξέλλες για το νέο ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης και την ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ, και ο Βάσος Λυσσαρίδης, πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ. Αυτό το Σάββατο στις 22.00 «TERRA INCOGNITA» με τον Γιάννη Μούτσο, μόνο στο KONTRA CHANNEL.