Εισαγγελέας μετά από καταγγελίες για εκπομπές της ΕΡΤ

Εξετάζονται υπερτιμολογημένες εκπομπές και υψηλές αμοιβές συντελεστών


MEDIA
20:24
11/03/2013
Εισαγγελέας μετά από καταγγελίες για εκπομπές της ΕΡΤ
4
loading

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου με αφορμή καταγγελίες για υπερτιμολογημένες εκπομπές της ΕΡΤ αλλά και για υψηλές αμοιβές συντελεστών εκπομπών του προγράμματος της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Η εντολή της Εισαγγελέως είχε ως αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής με τίτλο «το ναυάγιο της ΕΡΤ» και στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλόμενων και να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων.

Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία που καταδεικνύουν, σε καιρό οικονομικής κρίσης, «πρωτοφανή σπατάλη σε σχέση με το παραγόμενο αποτέλεσμα, αν συγκριθούν τα μεγέθη της ΕΡΤ με αυτά των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία σε δύσκολες συνθήκες παραμένουν στον ανταγωνισμό και διατηρούν την επαφή τους με το τηλεοπτικό κοινό...».

Στο δημοσίευμα που θα αποτελέσει την βάση για την έρευνα του Εισαγγελέα γινόταν λόγος για «οριακής νομιμότητας και ηθικής τρικ» που εφαρμόζονται στην ΕΡΤ ώστε να παρέχουν επιπλέον χρήματα. Η εφημερίδα αναφερόταν επίσης σε περίπου 20 πρόσωπα που έχουν εγκατασταθεί μη θεσμοθετημένες θέσεις, σε «πάρτι» των πολυτελών εξωτερικών παραγωγών αλλά και στην πρόσληψη από τον περασμένο Σεπτέμβριο περίπου 30 ειδικών συμβούλων και Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ) που έχει αναλάβει καθήκοντα στο Ραδιομέγαρο με μισθοδοσίες ιδιαίτερα μεγάλες που ξεκινούν από 2.500 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 4.000 ευρώ.

Κατά την εφημερίδα στην σχετική λίστα, αυτών των συμβάσεων, περιλαμβάνονται και αυτές ενός γυμναστή και ενός ασφαλιστικού συμβούλου.

Την εντολή για την διενέργεια της έρευνας έλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χ. Τζώνης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Βασίλης

  Σπατάλη στην ΕΡΤ ... οταν προ κρίσης (και καλά) Το πρωινό της ΕΡΤ(νυν του ΣΚΑΙ) στοίχιζε σρυσάφι ... κανείς δεν μίλαγε! Για αυτές τις πληγές του Ελληνικού λαού, ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο τώρα?

 2. avatar Social Distortion

  Αποκλείεται, τα υοθετιμένα παιδιά του Αλέξη να τρώνε λεφτά?

 3. avatar Gabriel

  Τι πράγμα? Πέφτω από τα σύννεφα...
  Είναι δυνατόν στην Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση να υπάρχουν υπερτιμολογημένες εκπομπές και υψηλές αμοιβές συντελεστών?
  Μα τόσα χρόνια ΟΛΕΣ οι εκπομπές της ΕΡΤ (χωρίς καμία εξαίρεση) βγάζουν στο πολλαπλάσιο τα λεφτά τους, γι\'αυτό και κάθε χρόνο τα οικονομικά της πάνε από το καλό στο καλύτερο. Γι\'αυτό το λόγο και δεν χρειάζεται απολύτως κανένα \"μαγείρεμα\" στα οικονομικά της στοιχεία. Άλλωστε το ελληνικό δημοσίο διαχρονικά φημίζεται για την διαφάνεια του...
  Πιστεύει κανείς το αντίθετο???
  ΥΓ: Όταν έχεις στο δυναμικό σου ανάμεσα σε όλα τα ταλέντα, τον Σπυράκο και την Μπήλιω, δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτα...

 4. avatar traxanoplagias

  Αποκλείεται,κάποιο λάθος θα έγινε,σε ελληνική κρατική υπηρεσία να γίνει κάτι τέτοιο...?
  -Ο εισαγγελέας να φροντίσει για το κλείσιμο της εφημερίδας ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει