Ο Όμιλος Forthnet στήριξε ενεργά την πρωτοβουλία της Super League να διοργανώσει το 1ο Διεθνές Συνέδριο Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Ως χορηγός επικοινωνίας κάλυψε ζωντανά τις εργασίες του συνεδρίου οι οποίες είναι πλέον διαθέσιμες στο www.novasports.gr και στο site της Superleague www.superleaguegreece.net.

Η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, η ασφάλεια στα γήπεδα, η ευκαιρία ανάδειξης Ελλήνων ποδοσφαιριστών, η αναβάθμιση της εμπορικής αξίας του πρωταθλήματος και ο ρόλος των media στην καλύτερη προβολή του ήταν μερικά από τα θέματα που αναδείχθηκαν μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου.

Από την πλευρά του Ομίλου Forthnet, τόσο στο χαιρετισμό του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Πάνου Παπαδόπουλου, όσο και στις ομιλίες-παρουσιάσεις των κ.κ. Γιάννη Φουρνάρου, διευθυντή των αθλητικών καναλιών Novasports και Γρηγόρη Κατσογιάννη, διευθυντή εταιρικής επικοινωνίας του Ομίλου, αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο και διατυπώθηκαν ουσιαστικές προτάσεις για την αναβάθμισή του ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν οι πρακτικές που ακολουθεί η Nova ώστε να συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πιο συγκεκριμένα, αφού έγινε ειδική μνεία στην στρατηγική επιλογή του Ομίλου να αποτελεί το ελληνικό πρωτάθλημα την μεγαλύτερή του επένδυση σε αθλητικό περιεχόμενο, αναφέρθηκαν μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, που δεν είναι άλλα από τις ελλείψεις σε θέματα όπως η ασφάλεια στα γήπεδα, η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, η ποδοσφαιρική παιδεία των φιλάθλων, η επαγγελματική οργάνωση των ομάδων κ.α.

Από την πλευρά των στελεχών του Ομίλου Forthnet, έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις και τέθηκαν προς συζήτηση θέματα όπως η αναζήτηση εναλλακτικών πηγών εσόδων από τις ομάδες, ενώ ταυτόχρονα, με δεδομένη την οικονομική κρίση και την έλλειψη ηχηρών μεταγραφών τονίστηκε η ευκαιρία να αναδειχθεί το ελληνικό ταλέντο και να προκύψουν οι νέοι έλληνες αστέρες. Τέλος επισημάνθηκε ότι μία ενδεχόμενη αύξηση των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League από 16 σε 18 θα λειτουργούσε αντιστρόφως ανάλογα με την πολυπόθητη ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

Τέλος, παρουσιάστηκαν δράσεις–στρατηγικές του Ομίλου Forthnet για την προάσπιση και καλύτερη προβολή του πρωταθλήματος, όπως ο Κώδικας Δεοντολογίας Μεταδόσεων Αγώνων που απαρέγκλιτα εφαρμόζει η Nova.

Μεταξύ των άλλων ο κώδικας αυτός προβλέπει την μη προβολή της βίας και γενικά όλων αυτών των πράξεων που δεν σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, ο μη σχολιασμός των διαιτητικών αποφάσεων αλλά μέσω της άρτιας τηλεοπτικής κάλυψης να δίνεται η δυνατότητα στους τηλεθεατές να σχηματίσουν τη δική τους άποψη και η αποκλειστική εστίαση στους πραγματικούς πρωταγωνιστές, στην αγωνιστική δράση, στο ποδοσφαιρικό θέαμα, με αντικειμενικότητα και αμεροληψία, με εικόνες που σέβονται τόσο το άθλημα όσο και τους τηλεθεατές. Πρακτική που μέχρι τώρα στην συντριπτική πλειοψηφία έχει εισπράξει πολύ θετικά σχόλια.