Συγκλονισμένος είναι ολόκληρος ο κόσμος από την καταστροφική φωτιά που έπληξε τον εμβληματικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Ο Νίκος Αλιάγας, ο οποίος είναι ο κεντρικός παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, βρέθηκε από πολύ νωρίς με τη δημοσιογραφική ομάδα του λίγα μέτρα μακριά από την Παναγία των Παρισίων, παρουσιάζοντας εμφανώς συγκλονισμένος τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο γνωστός δημοσιογράφος από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη θλίψη του για την καταστροφική φωτιά, ανεβάζοντας στους λογαριασμούς του στα social media φωτογραφίες που συγκινούν. Το βράδυ της Μ. Δευτέρας για τους Καθολικούς, ο Αλιάγας ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram μία φωτογραφία από την οροφή της Παναγίας των Παρισίων, με φόντο το φεγγάρι, γράφοντας: «Χάνουμε ένα κομμάτι μας απόψε. Ένα μέρος από τα σπλάχνα μας».

Λίγες ώρες αργότερα, ανέβασε κοντά από το σημείο μία φωτογραφία την οποία τράβηξε ο ίδιος με το φακό του, μία γυναίκα που κλαίει με λυγμούς στη θέα της κατεστραμμένης Παναγίας των Παρισίων. «Είδα αυτή τη γυναίκα να κλαίει και τα δάκρυά της πλημμύρισαν την ψυχή μου αυτές τις άγιες μέρες» έγραψε ο Νίκος Αλιάγας. Και οι δύο φωτογραφίες του πήραν χιλιάδες likes και από χρήστες από την Ελλάδα.

Ο Νίκος Αλιάγας κάλυψε εκτενώς και δημοσιογραφικά την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων. Μεταξύ άλλων μίλησε με επικεφαλής του Πυροσβεστικού σώματος, ενώ σε αυτόν θα θα ανακοινώσει  ο Φρανσουά Ανρί Πινό, σύζυγος της Σάλμα Χάγεκ, πως προσφέρει 100 εκατ. ευρώ στις εργασίες αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων.

Ο δημοσιογράφος πολλά από τα ρεπορτάζ του τα ανεβάζει και στο Twitter, ενώ το στιγμιότυπο με τον Γάλλο βιολοντσελίστας Γκοτιέ Καπουσόν απέναντι από την Παναγία των Παρισίων, όπου αποτίει φόρο τιμής στον καθεδρικό ναό παίζοντας για τους ακροατές της ραδιοφωνικής εκπομπής, είχε και τα περισσότερα retweets από τους χρήστες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.