Παναγία των Παρισίων: Η οδύνη για την καταστροφή μέσα από την πένα των σκιτσογράφων

Η μορφή του Κουασιμόδου είναι αυτή που δεσπόζει


ΚΟΣΜΟΣ
12:06
16/04/2019
Παναγία των Παρισίων: Η οδύνη για την καταστροφή μέσα από την πένα των σκιτσογράφων
loading

Εθνική τραγωδία μπορεί να χαρακτηριστεί για τη Γαλλία αυτό που συνέβη χθες στην Παναγία των Παρισίων, ανήμερα της Μεγάλης Δευτέρας των Καθολικών. Η είδηση με τη μεγάλη φωτιά στον εμβληματικό ναό, που προξένησε τεράστιες καταστροφές σε αυτόν, προκάλεσε παγκόσμιο σοκ και θλίψη.

Κανένα άλλο σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας δεν αντιπροσωπεύει τους κατοίκους της χώρας όσο η Νοτρ Νταμ. Έχει δώσει το όνομά της σε ένα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα, το ομώνυμο έργο του Βίκτορ Ουγκό, ενώ η τελευταία φορά που υπέστη μεγάλες ζημιές ήταν στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Το αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα και εκ των ισχυρότερων συμβόλων της πόλης του φωτός βγήκε σχεδόν αλώβητο από δύο παγκόσμιους πολέμους, αλλά ένα μέρος του υπέκυψε χθες στις φλόγες.

Η θλίψη που έχει προκαλέσει η είδηση όχι μόνο στους Παριζιάνους ή ευρύτερα στους Γάλλους είναι μεγάλη, με το γεγονός να αποτελεί έμπνευση για τους σκιτσογράφους, που με τα δικά τους μέσα αποτύπωσαν τη θλίψη τους.

Τα σκίτσα που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι πολλά και άκρως συγκινητικά. Ο Κουασιμόδος είναι η μορφή που κυριαρχεί σε αυτά, στο πρόσωπο του οποίου αποτυπώνεται η οδύνη. Δείτε κάποια από αυτά…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει