Τέλος σε μια ιστορία 80 χρόνων, έβαλε σήμερα το Newsweek, με την κυκλοφορίας της τελευταίας έντυπης έκδοσης του περιοδικού.

Το εξώφυλλο του συλλεκτικού τεύχους κοσμεί μια μαυρόασπρη φωτογραφία στην οποία δεσπόζουν τα παλαιά, κεντρικά γραφεία του περιοδικού στο Μανχάταν. Ο τίτλος είναι αναμενόμενος: «Τελευταίο Τεύχος», διαβάσει ο αναγνώστης, στη μέση της σελίδας.

Το Newsweek υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα σε κυκλοφορία περιοδικά στις ΗΠΑ και παρείχε εβδομαδιαία ειδησεογραφική ανάλυση σε γενιές αμερικανών. Ωστόσο, από το 2005 η κυκλοφορία του μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ, στο 1,5 εκατομμύριο τεύχη, και οι διαφημίσεις μειώθηκαν κατά 80%.

Το έγκριτο περιοδικό ανακοίνωσε την απόφασή του να αναστείλει την έκδοσή του στις 18 Οκτωβρίου ύστερα από πληροφορίες ότι η εταιρεία χάνει εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Θα συνεχίσει να υπάρχει σε αποκλειστικά ηλεκτρονική μορφή με τον τίτλο Newsweek Global. Θα έχει κόστος συνδρομής περίπου 25 δολάρια ετησίως ή πέντε δολάρια για κάθε αντίτυπο.

Επί του παρόντος η κοινή επιχείρηση προσελκύει 19 εκατομμύρια διαδικτυακούς επισκέπτες κάθε μήνα, αλλά η εταιρεία εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να στρέφονται στις ψηφιακές συσκευές.

«Αλλάζουμε το Newsweek, δεν το αποχαιρετούμε», έγραψε η Μπράουν και πρόσθεσε πως «παραμένουμε αφοσιωμένοι στο Newsweek και στη δημοσιογραφία που εκπροσωπεί. Η απόφαση αυτή δεν αφορά την ποιότητα του προϊόντος ή τη δημοσιογραφία, η οποία είναι περισσότερο ισχυρή από ποτέ».

Δείτε το πρώτο και το τελευταίο εξώφυλλο του ιστορικού περιοδικού…