Στην τελευταία εξωτερική ομαδική δοκιμασία στο MasterChef 3 έγινε πολύς λόγος για τη στάση του αρχηγού της μπλε ομάδας, του Αλέξανδρου, ο οποίος επέλεξε ως αντίπαλο αρχηγό τον Παντελή, κίνηση που θεωρήθηκε ενδεικτική της στρατηγικής του από τους συμπαίκτες του.

Παρότι η μπλε ομάδα του Αλέξανδρου κατάφερε να πετύχει το τέλειο πιάτο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, όπως είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, συγκεντρώνοντας πέντε δεκάρια και το απόλυτο 50/50, αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να αναδειχθεί και νικήτρια της δοκιμασίας.

Παρά την άριστη βαθμολογία των μπλε, νικητές αναδείχθηκαν οι κόκκινοι, οι οποίοι συγκέντρωσαν υψηλότερη συνολική βαθμολογία και κέρδισαν το πολυπόθητο έπαθλο, εξόρμηση στη Θεσσαλονίκη για σπα και φαγητό.

Πίσω στο σπίτι του MasterChef, οι μπλε έκαναν απολογισμό της προσπάθειάς τους και οι κριτές ζήτησαν από τον Αλέξανδρο να επιλέξει θεωρητικά τι θα κάνει το πλεονέκτημά του, αν αυτό είναι να δώσει ασυλία ή να υποδείξει την πρώτη υποψηφιότητα.

Ο Αλέξανδρος είπε πως αν το πλεονέκτημά του είναι να δώσει ασυλία θα τη δώσει στην Ελίζαμπεθ, καθώς εκείνη είχε τη μεγαλύτερη ευθύνη του γλυκού, που πήρε το περίφημο 50άρι. Κι αν το πλεονέκτημά του είναι να υποδείξει τον πρώτο υποψήφιο για αποχώρηση, θα υποδείξει τον εαυτό του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα της ομάδας του.

Αλλά ο Σωτήρης Κοντιζάς αιφνιδίασε για ακόμα μία φορά