Σε δύο στρατόπεδα έχουν χωριστεί αυτές τις ημέρες στο κανάλι της Κάντζας. Η μία πλευρά υποστηρίζει ότι πρέπει να στείλουν «απαγορευτικό» στα υπόλοιπα κανάλια, ενώ η άλλη θεωρεί ότι αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ εις βάρος τους.

Όπως αναφέρει η κυριακάτικη Espresso, γύρω στα τέλη Ιουλίου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον ALPHA για το πρόγραμμα της καινούργιας σεζόν, υψηλό στέλεχος του καναλιού πρότεινε να στείλουν εξώδικο στα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια, με το οποίο να τους απαγορεύουν να χρησιμοποιούν πλάνα από τις εκπομπές τους.

Όπως μάλιστα τόνισε, με τον τρόπο αυτό θα σταματήσει η αρνητική προβολή σε εκπομπές τους από τα ανταγωνιστικά κανάλια, ενώ ταυτόχρονα θα ωφεληθούν οι δικές τους εκπομπές, αφού μόνον αυτές θα προβάλλουν πλάνα από τις real life και reality εκπομπές τους.

Η πρόταση έγινε δεκτή από τους περισσότερους, αλλά κάποιος από τους παριστάμενους εξέφρασε αντίθετη άποψη. Υποστήριξε ότι έστω και με την αρνητική κριτική οι εκπομπές τους προβάλλονται και διαφημίζονται από τα υπόλοιπα κανάλια.

Επισήμανε μάλιστα ότι το «απαγορευτικό» αφορά μόνο τα πλάνα, οπότε, αν θέλουν οι άλλοι, μπορούν να προβάλλουν το θέμα με φωτογραφίες «στοπ καρέ», οπότε θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Θύμισε μάλιστα στους παλαιότερους και ενημέρωσε τους καινούργιους στο κανάλι πως το ίδιο πριν από χρόνια είχε κάνει ο ΑΝΤ1 αλλά δεν το τήρησε, γιατί χωρίς την προβολή από τα υπόλοιπα κανάλια οι τηλεθεάσεις άρχισαν να πέφτουν. Ετσι, με διχασμένες απόψεις δεν πάρθηκε καμία οριστική απόφαση, ενώ την περασμένη εβδομάδα, μετά το πέρας των διακοπών, το θέμα τέθηκε ξανά σε σύσκεψη.