Με το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα να παραπέμπει σε άνυδρη έρημο, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι και ηθοποιοί αναζητούν, όπως ήταν αναμενόμενο, «νερό» σε άλλες, πιο εύφορες χώρες. Για την ακρίβεια, στην εξής μία: την Κύπρο, όπου και δεν υπάρχει το πρόβλημα της γλώσσας (το πολύ-πολύ να ζοριστείς στην αρχή με τη διάλεκτο) και το κοινό γνωρίζει και καλοδέχεται τους εξ Ελλάδος επώνυμους μετανάστες.

Αν λοιπόν προ ετών στα κυπριακά στούντιο κατέληγαν κυρίως εκείνοι που δεν είχαν πλέον μέλλον στην Ελλάδα (όπως η Κατερίνα Λάσπα και η Σοφία Αλιμπέρτη που παρουσίασαν στο ΡΙΚ το «Super Βingo»), τα τελευταία χρόνια τις βαλίτσες τους ετοιμάζουν ακόμη και ηθοποιοί η καριέρα των οποίων παραμένει ανιούσα, όπως ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης που εμφανίστηκε στο σίριαλ «Πρεμιέρα» του ANT1 Κύπρου.

Επιπλέον, ταξιδάκια στο νησί κάνουν δημοσιογράφοι όπως ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος συνεργάζεται με το Extra Channel (Λεμεσός), αλλά και παρουσιαστές ψυχαγωγικών εκπομπών όπως η Ναταλία Γερμανού.

Όπως αναφέρει το Βήμα, στην κυπριακή τηλεόραση επιστρέφει ύστερα από μακρά περίοδο σιωπής και ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Ο παρουσιαστής ξεκινάει γυρίσματα για το «Huge secret», ένα τηλεπαιχνίδι σχετικό με το flash mob – ομαδικός χορός στον δρόμο. Ως παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιού σταδιοδρομεί και ο ηθοποιός Γιάννης Τσιμιτσέλης, που μαζί με τη Βασιλική Χατζηαδάμου καλεί τους παίκτες να βρουν τι σημαίνουν κάποιες κυπριακές λέξεις ή παροιμίες στο «Παίζουμε κυπριακά».

Η Ναταλία Δραγούμη πρωταγωνιστεί στο δημοφιλές σίριαλ «Σε κόκκινο φόντο» της Sigma (στο οποίο συμμετέχουν ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, ο Στράτος Τζώρτζογλου, ο Γιάννης Βόγλης και η Κάτια Νικολαΐδου), ενώ στη νέα δραματική σειρά του ίδιου καναλιού «Ασπρα μπαλόνια» πρωταγωνιστούν η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και η Ασπασία Τζιτζικάκη.

Είχαν προηγηθεί ο Μέμος Μπεγνής στην «Πανσέληνο» (ANT1 Κύπρου), ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης στο «Μόνο μία φορά» (Sigma) και ο Μάξιμος Μουμούρης στο «Ελένη η πόρνη – Ενας άγγελος στην Κόλαση» (ANT1 Κύπρου). Ο δε Φίλιππος Σοφιανός ζει πλέον μόνιμα στο νησί και εμφανίζεται στο σίριαλ «Στην άκρη του Παραδείσου». Στην ίδια σειρά, καθώς και στο «Οπου αγάπησα», παίζει ο Τόνι Δημητρίου.

Στην Κύπρο βρίσκεται και ο Σάκης Μπουλάς για το σίριαλ «Daddy cool» του Mega Κύπρου. Τέλος, φήμες θέλουν την Ευγενία Μανωλίδου να οργανώνει τον δικό της… πηγαιμό για τη Λευκωσία.