Είναι οι νέες, ωραίες της TV. Έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς από τηλεοπτικές σειρές που ξετρέλαναν τα μηχανάκια τηλεθέασης και πλέον διαγράφουν τη δικιά τους ξεχωριστή πορεία στον χώρο της showbiz.

Οι περισσότερες μάλιστα διαθέτουν πτυχίο ανώτατης σχολής, το οποίο εκ των πραγμάτων έχουν φυλαγμένο στο συρτάρι.

Λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει και την τηλεόραση, μπορεί να μην πρόλαβαν τα «χρυσά» συμβόλαια, ωστόσο απέκτησαν αυτό που αναζητεί κάθε νέο παιδί στον χώρο της τηλεόρασης, την ευκαιρία να αποδείξουν ότι εκτός από εντυπωσιακή εμφάνιση διαθέτουν και ταλέντο. Και αυτό το ταλέντο άνοιξε τις πόρτες και στις «ωραίες της ΤV».

Η «Espresso της Κυριακής» παρουσιάζει τις ντάμες της ελληνικής τηλεόρασης που τα τελευταία χρόνια έκλεψαν τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και αυτές που θα «συστηθούν» καλύτερα τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Αθηνά Οικονομάκου

«Η ζωή της άλλης»

Γεννήθηκε και…
μεγάλωσε στη Σκάλα Λακωνίας, όπου και έμεινε μέχρι να ενηλικιωθεί. Πέρασε στη Γεωπονική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει πτυχίο. Τα σχέδιά της άλλαξαν τη στιγμή που αποφάσισε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Μας συστήθηκε ως «Δόμνα» στην τηλεοπτική σειρά του AΝΤ1 «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» και έχει παίξει στους «Ατρόμητους» και στους «Λατρεμένους γείτονες». Φέτος πρωταγωνιστεί στο σίριαλ «Η ζωή της άλλης» στο MEGA, συμμετοχή που έχει ανεβάσει τις μετοχές της στο τηλεοπτικό χρηματιστήριο.

Βάσω Λασκαράκη

Στην «Πολυκατοικία» ήρθε ο έρωτας

Τη γνωρίσαμε στην «Πολυκατοικία» και εκεί ήρθε και ο έρωτας με τον συμπρωταγωνιστή της Γιάννη Τσιμιτσέλη. Πόσο όμως η δημοσιότητα τους επηρεάζει ως ζευγάρι; «Είναι θέμα χαρακτήρα. Δεν με έχει επηρεάσει, δεν το σκέφτομαι» έχει δηλώσει πρόσφατα η ηθοποιός. «Δεν είμαστε ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί. Επηρεάζει ανθρώπους με μεγάλο βεληνεκές, όπως η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μαρκ Αντονι. Τα μεγέθη είναι τεράστια. Απευθύνονται σε όλον τον κόσμο. Εκεί είναι δύσκολα να κρατήσεις ισορροπίες. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι χαλαρά».

Ευγενία Δημητροπούλου

Ήρθε από «Το Νησί»

Μπορεί στην τηλεοπτική σειρά του MEGA «Το Νησί» να υποδυόταν την Αννούλα, ένα νεαρό κορίτσι από ένα χωριό της Κρήτης, ωστόσο η ηθοποιός Ευγενία Δημητροπούλου είναι ένα κορίτσι με πάθος και ιδιαίτερο δυναμισμό. Η νεαρή ηθοποιός που είναι και φοιτήτρια της Νομικής κατάγεται από τη Λαμία και δηλώνει για τη δημοσιότητα πως είναι καλοδεχούμενη, όταν αποτελεί επακόλουθο σκληρής δουλειάς. Η ίδια μάλιστα απολαμβάνει ιδιαίτερα τις εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου απέναντί της.

Κλέλια Ρενέσση

Τη λένε και… Βαγγέλη

Είναι η Barbie που «μίλησε βρόμικα» και έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, αλλά και πόθος πολλών ανδρών. Η σέξι ηθοποιός φέτος συμμετέχει στην τηλεοπτική σειρά του MEGA «Με λένε Βαγγέλη» και είναι βέβαιο πως η παρουσία της για μία ακόμη φορά θα συζητηθεί. Μπορεί να παίζει πολύ το όνομά της, αλλά η ίδια φαίνεται να απολαμβάνει τη δημοσιότητα, αφού ξέρει και πώς να τη διαχειριστεί.

Κατερίνα Γερονικόλου

Δικηγόρος, δημοσιογράφος, ηθοποιός

Ανήκει στις επιτυχημένες ενζενί που κέρδισε τις εντυπώσεις, όταν είχε υποδυθεί την Άννα, τη μικρότερη κόρη του «Λάκη του γλυκούλη». Είναι πτυχιούχος της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος δημοσιογραφικής σχολής. Το μικρόβιο όμως της υποκριτικής σιγόβραζε μέσα της και αφού δούλεψε έναν χρόνο στην κρατική τηλεόραση ως δημοσιογράφος, τελικά ακολούθησε τον δρόμο της υποκριτικής. Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή της ήταν σε ένα επεισόδιο της σειράς του ALPHA «Σε είδα». Φέτος, θα υποδυθεί τη Νεφέλη στους «Βασιλιάδες» του MEGA.

Μαριάννα Πολυχρονίδη

Αποχώρησε από το προσκήνιο

Απόφοιτη της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου το 2001, νιώθει ήδη πολύ τυχερή, αφού συνεργάστηκε με ανθρώπους που θαύμαζε ιδιαίτερα, όπως ο Μιχάλης Κακογιάννης -μόλις είκοσι τριών ετών έπαιξε την Οφηλία στον «Άμλετ» στο Εθνικό- ο Σταμάτης Φασουλής και η Κάρμεν Ρουγγέρη. Ασχολήθηκε και ασχολείται εκτός της υποκριτικής με το τραγούδι, τον χορό (κρητικά παραδοσιακά) και την κατασκευή κοσμημάτων. Αυτόν τον καιρό ζει στην Κρήτη με τον αγαπημένο της, μακριά από τα φώτα και τις κάμερες.

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Με δύο σίριαλ

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1985, σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Ψυχολογίας. Παράλληλα, παρακολουθούσε μαθήματα στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, απ’ όπου και αποφοίτησε. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στην τηλεοπτική σειρά του ANT1 «Litsa.com» (2008-09) και στη σειρά του MEGA «Η γενιά των 592 ευρώ».

Ιωάννα Πυλίχου

Η πρώην μαζορέτα

Τη γνωρίσαμε από τη σειρά «Ευτυχισμένοι μαζί». Η καυτή Ιωάννα φέτος πατινάρει στο σόου του ANT1 «Dancing on ice» και ανεβάζει το θερμόμετρο στα ύψη σε κάθε εμφάνισή της. Η Ιωάννα αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών το 2002 και μερικά χρόνια αργότερα, το 2006, αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Μπορεί η απόφασή της να γίνει ηθοποιός να προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειάς της, φοβούμενη ότι θα μείνει άνεργη, εκείνη ωστόσο επέλεξε να ακολουθήσει το όνειρό της. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα υπήρξε μαζορέτα του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Κατερίνα Χιωτίνη

Παίζει και ντραμς

Η νεαρή ηθοποιός είναι απόφοιτος της Σχολής Βεάκη. Μπορεί λίγοι να θυμούνται την καυτή εμφάνισή της στους «Αληθινούς έρωτες» του ALPHA, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που δεν την έχουν ξεχάσει, όταν έπαιζε τη «Χαρτοπαίχτρα» στο πλευρό του Τάκη Ζαχαράτου. Πολυτάλαντη, εκτός από την υποκριτική, ασχολείται και με τη μουσική και μάλιστα αγαπημένη της ενασχόληση είναι τα ντραμς. Φέτος, θα την απολαύσουμε στους «Βασιλιάδες» στο πλευρό του Κώστα Κόκλα, όπου θα υποδύεται τη γραμματέα του. Μπορεί να είναι ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος της στην τηλεόραση, όμως ήρθε για να μείνει και είναι από τα πρόσωπα που αναμένεται να συζητηθούν αρκετά τη σεζόν που μας έρχεται.


Αγγελίνα Παρασκευαΐδη

Η μαία που ηρεμεί με σαξόφωνο

Εκτός από πτυχίο μαιευτικής, η Αγγελίνα έχει αρκετές συμμετοχές στο θεατρικό σανίδι. Η «Μαρίνα», την οποία θα υποδυθεί στους «Βασιλιάδες» φέτος, είναι η μόνη από την οικογένεια του Μάρκου Βασιλιά που δεν βλέπει με καλό μάτι τον απότομο πλουτισμό που φέρνει η ανάληψη διευθυντικής θέσης του πατέρα της, γιατί απλούστατα δεν την ενδιαφέρει. Όπως φαίνεται, ζει σε έναν δικό της κόσμο, όπου τίποτα δεν καθορίζεται από το χρήμα και από όσα αυτό φέρνει μαζί του. Αυτό βεβαίως που αναμφισβήτητα την ηρεμεί είναι το σαξόφωνο. Μόνο που δεν θα τη δούμε στην TV να αποκαλύπτει και αυτό το ταλέντο της.