Πρόσβαση στο οπτικό υλικό από τη διαδικασία δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών είχε σήμερα το νομικό επιτελείο του Alpha, έπειτα κι από εισαγγελική εντολή.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του καναλιού παρατήρησαν προβλήματα στην καταγραφή. Αρχικά, σε κάποια δωμάτια υπάρχει καθαρή εικόνα από τους διαδρόμους, βλέπουν δηλαδή τους διεκδικητές καθαρά.

Σε κάποια άλλα όμως, όπως στον κ. Καλογρίτσα, δεν υπάρχει καθαρή εικόνα, χρειάζεται ζουμ για να φανούν οι πόρτες που έμπαιναν και έβγαιναν, όπως ανέφερε το κανάλι.

Επιπλέον υπάρχει πρόβλημα με μία κάλπη, στην οποία μετά από κάθε ηλεκτρονικό χτύπημα, εκτύπωναν την προσφορά τους και έριχναν ένα χαρτί μέσα. Σε κάποιες περιπτώσεις καταστρατηγήθηκε αυτή η τακτική που υπήρχε κι έτσι δύο διεκδικητής που ήταν στον ίδιο όροφο, όταν έβλεπαν την κάλπη να φτάνει συνέχεια στην πόρτα τους, καταλάβαιναν ότι ο διεκδικητής που ήταν στον ίδιο όροφο είχε αποσυρθεί ή είχε πάρει άδεια στην προηγούμενη φάση κι αυτό τον βοηθούσε να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του.

«Ενώ όλες οι πόρτες όλων των διαγωνιζομένων φαίνονται από κάμερες, στην πόρτα του κ. Καλογρίτσα δεν υπάρχει κάμερα, μπορεί κανείς να τη δει στην άκρη-άκρη με μεγάλη δυσκολία. Υπάρχει μια σοβαρή ανισότητα στον τρόπο που καλύφθηκαν οι υπόλοιποι διάδρομοι και ο διάδρομος του κ. Καλογρίτσα, δεδομένου ότι το κρίσιμο σημείο είναι η πόρτα εισόδου-εξόδου», δήλωσε από τη μεριά του ο νομικός σύμβουλος του Alpha, Πάνος Λαζαράτος.