Ιδιαίτερα έντονο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την κάλυψη της Συνόδου των ηγετών των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, η οποία πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα, έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσιογράφοι και φωτογράφοι από όλα τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες, βρίσκονται στο Κέντρο Τύπου που έχει δημιουργηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, για την ειδησεογραφική κάλυψη της Συνόδου.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, οι εκπρόσωποι των ξένων μέσων ενημέρωσης (δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και τεχνικοί), οι οποίοι έχουν διαπιστευθεί για να καλύψουν τη Σύνοδο, ανέρχονται στους 145.

Χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι ότι μέσα ενημέρωσης μεσογειακών χωρών της ΕΕ, εκτός των ανταποκριτών τους, έχουν ειδικές δημοσιογραφικές αποστολές για την αρτιότερη κάλυψη της Συνόδου. Μάλιστα, σημαντική είναι η παρουσία Γερμανών δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας, γεγονός που αποτυπώνει το τεράστιο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει η Σύνοδος και για τη Γερμανία.