Μία κόντρα μεταξύ του Γιάννη Πρετεντέρη και του Κώστα Βαξεβάνη ξέσπασε εσχάτως με αιχμή τις… πατσαβούρες.

Αφορμή στάθηκε το άρθρο που έγραψε ο Γιάννης Πρετεντέρης στην εφημερίδα Τα Νέα όπου ασκούσε κριτική στην Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας ταυτόχρονα για… πατσαβούρες.

«Η οικονομία βουλιάζει, οι εταιρείες φεύγουν στο εξωτερικό ή βάζουν λουκέτο, τα σύνορα φυλάσσονται από το ΝΑΤΟ και η είσοδος στα νησιά ελέγχεται από τούρκους χωροφύλακες.

Αλλά σε αυτήν τη χώρα που διαλύεται και με μια κυβέρνηση που καταρρέει, η κυβερνητική εκπρόσωπος ξημεροβραδιάζεται με τη λίστα Λαγκάρντ, τη Siemens, τον Παπασταύρου, τη διαπλοκή και ό, τι γράφει η κάθε πατσαβούρα. Σαν κάτι χαζοχαρούμενες παρουσιάστριες πρωινάδικων που μέσα στον κακό χαμό και τη διάλυση των πάντων λιγώνονται για «το ρομαντικό δείπνο της Ελένης με τον Ματέο» ή αναρωτιούνται θλιμμένα «τι στενοχώρησε τη Σταματίνα» έγραφε.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος έγραψε στο Κουτί της Πανδρώρας: «

Ο Πρετεντέρης ξέχασε και τα γαλλικά του και τα σαβουάρ βιβρ εδώ και καιρό. Μπορώ μάλιστα να πω πως βγάζει τον κρυφό και καταπιεσμένο του εαυτό, του επιτρέπει να γράφει με αυτή την ελαφρότητα και την χαριτωμενιά μόνο και μόνο για να κρύψει τον ντούρο λαϊκισμό, τον βαρβάτο αυριανισμό, τον οποίο δεν επιτρέπει θεωρητικά η καταγωγή του να ασπάζεται.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν είναι σε απόγνωση, βγάζει απλώς την απόγνωση των αφεντικών του. Αυτών που σύμφωνα με τη διήγηση όχι της γάτα Ιμαλαίων αλλά μιας αλανιάρας κεραμιδόγατας, ήθελαν να τον φωνάξουν στη συνάντηση με τον Τσίπρα να κάνει μια κωλοτούμπα. Ας αφήσουμε το ψυχόδραμα και την καταπιεσμένη φύση του Γιάννη Πρετεντέρη και ας πάμε στα γραφόμενά του. Υπάρχουν λοιπόν κάτι πατσαβούρες που γράφουν για τη λίστα Λαγκάρντ, τον Παπασταύρου και άκουσον άκουσον τη SIEMENS. Για μια ακόμη φορά, ο Πρετεντέρης μιλάει απαξιωτικά όχι μόνο για την πραγματική δημοσιογραφία, αλλά και για το HOT DOC και το Κουτί της Πανδώρας.  […]

Αν δυσκολεύεσαι Γιάννη Πρετεντέρη να καταλάβεις ποιές είναι οι πατσαβούρες, βγες από το γραφείο σου και ρώτα όποιον βρεις μπροστά σου. Αν βέβαια σου απαντήσει.

Σε όλα αυτά που αποτελούν τον ορισμό της πατσαβούρας εγώ δεν βρίσκω κανένα κοινό με αυτούς που κατηγορείς. Εσύ με τι βρίσκεις κοινό;»