Οι μεγάλοι σταρ τον προτιμούν για την οπτικοποίηση των τραγουδιών τους. O μάγος των βιντεοκλίπ Κώστας Καπετανίδης συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην κριτική επιτροπή του «Greek Idol» αναζητώντας νέα ταλέντα στο τραγούδι.

Στην κριτική του ίσως κάποιες φορές είναι λίγο αυστηρός. Ωστόσο, εκείνοι που τον γνωρίζουν καλά λένε πως είναι δίκαιος και ιδιαίτερα φιλικός με τους ταλαντούχους ανθρώπους. Ο ίδιος πάντως ξεκαθαρίζει ότι «δεν έχουν δοθεί ρόλοι σε αυτήν την επιτροπή». Στο πρώτο live του «Greek Idol» ήταν ιδιαίτερα ήρεμος, χωρίς κόντρες και διαφωνίες. Ισως να ευθύνεται γι’ αυτό η ΄Έλλη Κοκκίνου, η οποία, όπως μας λέει ο σκηνοθέτης, «λειτουργεί και λίγο πυροσβεστικά». Ισως πάλι να… φταίει το ότι είμαστε ακόμα στην αρχή!

– Τι καινούργιο έχει να μας δώσει φέτος το «Greek Idol»;
Φέτος το σόου θα είναι πιο συναρπαστικό, γιατί έχει νέα πρόσωπα, ιδιαίτερες προσωπικότητες με πολύ ταλέντο, που θα κονταροχτυπηθούν για την ανάδειξη του νικητή.

– Πιστεύετε ότι φέτος στο talent show έχουμε αρκετούς διαγωνιζομένους που διαθέτουν το λεγόμενο «πακέτο»;

Ναι, έχουμε πολύ καλές περιπτώσεις φέτος! Θα σας εντυπωσιάσουν τα παιδιά!

– Εχετε ξεχωρίσει κάποιους που μπορεί να κάνουν καριέρα στον χώρο του τραγουδιού;

Ναι, έχω ξεχωρίσει… αλλά, όπως έχω πει πολλές φορές, η καριέρα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.

– Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο πιο αυστηρός της επιτροπής;
Σίγουρα δεν είναι η Ελλη! Αστειεύομαι! Δεν θέλω να κάνω χαρακτηρισμούς, γιατί δεν έχουν δοθεί ρόλοι σε αυτήν την επιτροπή. Νομίζω ότι ο καθένας είναι ο εαυτός του και ανάλογα με την περίπτωση που έχει απέναντί του διαμορφώνει και το ύφος της κριτικής του.

– Εχετε βρει τους ρυθμούς σας ως κριτική επιτροπή μετά και την είσοδο της Ελλης Κοκκίνου;

Τι πάει να πει «βρήκατε τους ρυθμούς σας»; Και πριν από την Ελλη διαφωνίες υπήρχαν στην επιτροπή και ενδεχομένως θα υπάρχουν. Η Ελλη με την είσοδό της έδωσε περισσότερο λάμψη. Ασε που η παρουσία της λειτουργεί και λίγο… πυροσβεστικά ανάμεσα σε μένα και τον Κωστόπουλο. Είναι έτοιμη με το χιούμορ και την καλοπροαίρετη στάση της να επέμβει ανά πάσα στιγμή!

– Η ιστορία έχει δείξει ότι στο τραγούδι κάνουν καριέρα οι ισχυρές προσωπικότητες. Πιστεύετε πως στα talent shows κερδίζουν τέτοιοι χαρακτήρες;
Τους νικητές των talent shows τους ξεχωρίζουν κάποιοι άνθρωπου που ξέρουν από μουσική και στη συνέχεια τους στηρίζει και τους αγαπάει ο κόσμος. Η προσωπικότητα σε συνδυασμό με το ταλέντο λοιπόν παίζουν μεγάλο ρόλο για τη συνέχεια.

– Τα τελευταία χρόνια έχουμε πληθώρα τραγουδιστών που έχουν αναδειχθεί από talent shows. Τελικά, δίνετε ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες ή απλώς εφήμερη αναγνώριση;

Ευκαιρία και μάλιστα μεγάλη σαφώς τους δίνουν και τεράστια αναγνώριση. Αν θα είναι εφήμερη ή όχι εξαρτάται από τους ίδιους. Από το πόσο σκληρά θα δουλέψουν και τις επαγγελματικές επιλογές που θα κάνουν.

– Βλέπετε talent shows στην τηλεόραση; Υπάρχει κάποιο που παρακολουθείτε φανατικά;

Βλέπω πολλά δορυφορικά κανάλια, είναι μέρος της δουλειάς μου. Φανατικά δεν παρακολουθώ κάποιο.

Η σχέση του Κώστα Καπετανίδη με τη Ρούλα Κορομηλά έχει περάσει από σαράντα κύματα. Στον πρώτο κύκλο του «Greek Idol» παρουσιάστρια και κριτής είχαν συγκρουστεί και ουκ ολίγες φορές πυροδοτούσαν με τη συμπεριφορά τους στο live σχόλια. Προς το παρόν πάντως, οι σχέσεις τους είναι τυπικές, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πώς μπορεί να εξελιχθούν…

– Ποια η σχέση σας με τη Ρούλα Κορομηλά; Στον προηγούμενο κύκλο του παιχνιδιού είχατε μεταξύ σας μια ένταση. Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο, αναπάντεχο ήταν πάντως για μένα. Ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω και να κατανοήσω τις ξαφνικές επιθέσεις της Ρούλας απέναντί μου στα live. Οι σχέσεις μας τώρα είναι τυπικές. Πώς θα εξελιχτούν στο παιχνίδι θα δείξει… Στο πάρτι για τα γενέθλιά μου πάντως που την κάλεσα δεν ήρθε.

– Οι μπηχτές που ανταλλάσσατε με την παρουσιάστρια ήταν στο πλαίσιο του παιχνιδιού;
Οι μπηχτές που ανταλλάσσαμε ήταν στο πλαίσιο μιας κόντρας που, όπως σας είπα, ακόμα αναρωτιέμαι γιατί την ξεκίνησε η Ρούλα. Εγώ δεν μπήκα στο show για να κάνω κόντρα με κανέναν. Δεν το έχω κάνει τόσα χρόνια, θα το επεδίωκα τώρα; Προέκυψε, κι αφού προέκυψε, έπρεπε να αμυνθώ. Και στην τηλεόραση ισχύει αυτό που λέμε «αφού μπήκες στο χορό, πρέπει να χορέψεις». Σίγουρα όμως δεν είμαι διατεθειμένος να με… χορέψει στο ταψί κανένας! Δεν θα το ανεχτώ!

πηγή: Espresso