Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς του Alpha, «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» είδαμε πως: Η μπλόφα του Βαγγέλη αποκαλύπτεται, ο Ηλίας έρχεται αντιμέτωπος με ένα φάντασμα απ’ το παρελθόν, ο Μπάμπης επιβάλει στην Ξένια να κάνουν οικονομία και ο Φάνης έχει καλέσει τους φίλους του να δουν αγώνα.

Η Ζωή έχει κανονίσει να έρθουν οι φίλες της στο σπίτι, ενώ ο Φάνης έχει καλέσει παρέα για να δουν αγώνα. Ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί η μπλόφα του Βαγγέλη. Και ενώ η Ζουζού «πέφτει στα μαλακά», ο Μηνάς κατσαδιάζει τον ξάδερφο.

Ο Μπάμπης επιβάλλει στην Ξένια να κάνουν αυστηρή οικονομία. Τα πράγματα όμως συντονίζονται μ’ ένα τρόπο που ανατρέπει το πρόγραμμά του. Μια πρόταση της Τούλας να δώσουν τα χωράφια τους με τον Ηλία για φωτοβολταϊκά, φέρνει τον Ηλία μπροστά σε φαντάσματα από το παρελθόν.

Τι θα δούμε αυτή την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 20:00 στο νέο επεισόδιο της σειράς του Alpha, «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»

Ο Κανάτης οργανώνει ένα κρυφό ραντεβού στον Φάνη και τη Ζωή, ο Μπάμπης και η Ξένια δυσκολεύονται να προμηθευτούν το λάδι της χρονιάς, ο Ηλίας πιστεύει πως τον καταράστηκε η γιαγιά του και ο Μηνάς με τη Ζουζού ξυπνάνε στο ίδιο κρεβάτι. Μετά την εξαφάνιση του Καληνύχτα, ο Ηλίας είναι σίγουρος πως τον καταράστηκε η γιαγιά του, η Βλάντενα.

Ξαφνικά ένα πρωί, όχι μόνο ξυπνάνε στο ίδιο κρεβάτι ο Μηνάς και η Ζουζού, είναι και μέσα στα μέλια… Ή μήπως δεν είναι και τόσο πραγματικό όλο αυτό;

Η προμήθεια του λαδιού της χρονιάς αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση για την Ξένια και τον Μπάμπη, ειδικά όταν ο προμηθευτής τους είναι ο … Όιλ. Ο Κανάτης, επηρεασμένος από ένα όνειρο που είδε, οργανώνει στον Φάνη και τη Ζωή ένα τυφλό ραντεβού.

Η Βούλα εμφανίζεται και πάλι στον Βαγγέλη, ο Φάνης διαβάζει ένα μήνυμα που τον κάνει να ανησυχεί, η Τούλα πείθει τον Ηλία ότι η δουλειά των αγροτών είναι δύσκολη και η Ξένια κάνει τα πάντα για να θυμηθεί ο Μπάμπης την επέτειό τους.

Και ενώ τα πράγματα όλο και λειαίνουν μεταξύ Μηνά και Ζουζούς, κάνει εμφάνιση στον Βαγγέλη το φάντασμα της Βούλας, κομίζοντας ένα σημαντικό μήνυμα. Η Ζωή φέρνει πάλι στο σπίτι τον Χρήστο και ο Φάνης διαβάζει κατά λάθος στο κινητό του ένα μήνυμα που θα τον βάλει σε ανησυχίες.

Ο Ηλίας πιστεύει πως η δουλειά γραφείου είναι πιο δύσκολη από την χειρωνακτική των αγροτών. Η Τούλα τον πείθει για το αντίθετο. Η Ξένια κάνει τα πάντα για να θυμηθεί ο Μπάμπης την επέτειο του γάμου τους, αλλά μάταια. Μέχρι που όλα ανατρέπονται.