Τη αλλαγή στη στάση του Στέφανου Κασσελάκη μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος δεν χαιρέτισε τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το σπίτι του σχολίασαν στο πάνελ της εκπομπής Πρωινό, με τον Γιώργο Λιάγκα να τα λέει – όπως συνηθίζει – «έξω από τα δόντια» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Λιάγκας είπε αρχικά. «Επειδή ξέρω ότι ο κ. Κασσελάκης με ακούει και ακούει και αυτά που τον συμβουλεύουμε από αυτήν την εκπομπή, και τα ακολουθεί. Όμως, θα μου επιτρέψετε να του πω με αγάπη ότι τα ακολουθεί λίγο λάθος γιατί είναι άλλο το γεγονός ότι οφείλουμε και πρέπει να μειώσουμε το lifestyle κι άλλο γινόμαστε αγενείς με τους δημοσιογράφους. Πρόεδρε, το lifestyle κομμάτι υπάρχει έτσι κι αλλιώς. Όταν κατεβαίνεις με τον σύζυγό σου με το σορτσάκι και πηγαίνετε βόλτα το σκυλάκι, αυτό είναι ένα lifestyle κομμάτι. Αυτό υπάρχει είτε πεις καλημέρα στον Μαλλιαρό είτε όχι. Θα μου πεις να μην βγω βόλτα; Όσο το κάνεις εσύ, θα σε ακολουθούμε κι εμείς. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είσαι αγενής με τους δημοσιογράφους που βρίσκονται εκεί» είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας. Ξαφνικά επειδή σου είπαν κάποιοι να μη δίνεις τροφή, έκοψες την καλημέρα;» είπε αρχικά ο παρουσιαστής.

«Καλύτερα να λες καλημέρα και να είσαι ευγενής. Κακό είναι ότι βγαίνεις σκυθρωπός και μουτρωμένος και να μη λες καλημέρα» πρόσθεσε επίσης ο Γιώργος Λιάγκας.

Τέλος, ο παρουσιαστής του Πρωινού σημείωσε, κάνοντας αναφορά στην «αντίπαλη» πρωινή εκπομπή: «Οκ μην τους αγκαλιάσεις, όπως έκανες πριν γίνεις πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τους αγκάλιαζες. Μην βγαίνεις στις πρωινές εκπομπές να πεις καλημέρα στην Κατερίνα, στον Λιάγκα, στο πάνελ. Μην τα κάνεις αυτά, αν θεωρείς ότι είναι υπερέκθεση. Το να πεις μία καλημέρα τι σου στοιχίζει; Του είπανε κάποιοι ότι δεν μπορεί να γίνεται πολιτική μέσω των πρωινών εκπομπών, του Λιάγκα και της Καινούργιου. Αυτή είναι η αλήθεια, εγώ αυτό πιστεύω. Το ξέρω γιατί κάποια στελέχη έβγαιναν στις εκπομπές και τώρα λένε δεν μας αφήνουν και μας βάζουν λίγο χέρι. Του λένε ότι δεν μπορεί να κάνει πολιτική ο Λιάγκας και η Καινούργιου για το κόμμα γιατί έχει άλυτα προβλήματα ο ΣΥΡΙΖΑ. Μακάρι τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ να ήμουν εγώ και η Καινούργιου. Αν δεν υπήρχα εγώ και η Καινούργιου, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Κασσελάκη στις δημοσκοπήσεις θα ήταν διαφορετικά; Ειλικρινά σύντροφοι σοβαρευτείτε!».

Ο λόγος για τις δύο δημοσκοπήσεις που βγήκαν στη δημοσιότητα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Παρά τον ντόρο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται ότι δεν πέτυχε το ίδιο και στην κοινωνία.

Οι έρευνες των GPO και Metron Analysis δείχνουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά τους φανατικούς θαυμαστές, δεν φαίνεται να έχει και ψηφοφόρους, καθώς υποχώρησαν τα ποσοστά στο κόμμα του.