Λίγους μήνες μετά τον αιφνιδιαστικό θάνατο του Γιάννη Φλωρινιώτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, τα παιδιά του Άννα και Νίκος Φλωρινιώτη μίλησαν για το πώς βιώνουν την απώλεια του πατέρα τους. Μάλιστα, ο Νίκος Φλωρινιώτης αναφέρθηκε και στο δικό του πρόβλημα υγείας, που τον βασανίζει το τελευταίο διάστημα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Yes», ο Νίκος Φλωρινιώτης μαζί με την αδερφή του, Άννα, αναφέρθηκαν στον Γιάννη Φλωρινιώτη. «Ήταν πουριτανός άνθρωπος, πολύ της οικογένειας, αυστηρός μπαμπάς», είπε ο Νίκος Φλωρινιώτης, με την Άννα Φλωρινιώτη να συμπληρώνει πως «θεωρούσε πως του έκαναν πόλεμο, ήθελε να αποδείξει πως δεν είναι μόνο η εικόνα, αλλά και ταλέντο».

Ωστόσο, ο Νίκος Φλωρινιώτης συγκλόνισε τους τηλεθεατές, όταν μίλησε για το δικό του πρόβλημα υγείας. «Ακόμα αντιμετωπίζω το πρόβλημα υγείας. Δεν έχει τελειώσει, έχω πολλή πορεία μπροστά μου και προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά. Ξεκίνησα και τη δουλειά, σαν ψυχοθεραπεία», είπε, ο ίδιος, αρχικά.

«Δεν θα γίνω σαν τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου ήταν ένας και μοναδικός. Δεν είμαι ο πατέρας μου και πρέπει να κάνω τη δική μου πορεία. Δεν μπορώ να τον αντιγράψω, ούτε να τον φτάσω», ανέφερε στη συνέχεια.

Αναφερόμενος στο πόσο πάλεψε ο πατέρας του, Γιάννης Φλωρινιώτης, κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής του, ο Νίκος Φλωρινιώτης δήλωσε ότι ο θρυλικός τραγουδιστής «υπέφερε εδώ και χρόνια. Δεν περιμέναμε να φύγει από τη ζωή. Ο πατέρας μου είχε μείνει αρκετή ώρα χωρίς οξυγόνο και οι γιατροί μας είπαν ότι καλύτερα που δεν ξύπνησε γιατί δεν θα μας αναγνώριζε».

Τότε, η Άννα Φλωρινιώτη συμπλήρωσε πως «ο πατέρας μου έλεγε ότι θα ζήσει άλλα 10 χρόνια και το πιστεύαμε».