Στα 76 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή ο τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης.

Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή, η φίλη του, Εύη Κρανιδέλη.

40 χρόνια φίλοι οικογενειακώς Προχθές τον πήρα τηλέφωνο Του λέω τι κάνεις πουλάκι μου;Μου λέει είμαι με οξυγόνο δε…

Posted by Evi Kranideli on Tuesday, June 6, 2023

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με προβλήματα υγείας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ποιος ήταν ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών.

Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος εκκεντρικά. Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική. Στη δισκογραφία, κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ “Τώρα Θέλω Τώρα”, που αμέσως γίνεται χρυσό.

Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση:

Όταν ο Μάνος Χατζηδάκις παρουσίαζε τον Γιάννη Φλωρινιώτη στο Τρίτο Πρόγραμμα

«Τον Φλωρινιώτη τον ανακάλυψε ένα είδος τραγουδιού που δεν θα μας απασχολούσε παρά μονάχα ως ένα εντατικό σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα. Κι όμως πλησιάζοντας ανακαλύψαμε έναν μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή» ανέφερε ο κορυφαίος συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις, παρουσιάζοντας στην εκπομπή του στο Τρίτο Πρόγραμμα το 1979, τον Γιάννη Φλωρινιώτη.

«Γεννήθηκα σε ένα χωριό της Φλώρινας. Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα σε ορφανοτροφείο γιατί έχασα από τεσσάρων χρονών τον πατέρα μου» λέει στον Μάνο Χατζηδάκη ο Φλωρινιώτης.

Η εκπομπή του Μάνου Χατζιδάκι, προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις, καθώς ο Φλωρινιώτης θεωρούνταν αρκετά «ελαφρός» για το Τρίτο Πρόγραμμα, άποψη που φαίνεται πως ο συνθέτης δεν συμμεριζόταν.

«Δεν υπολόγιζα τη φωνή μου. Δεν έλεγα ότι είμαι μεγάλη φωνή. Και πάντα επηρεαζόμουν και έλεγα πρέπει να χορέψω, πρέπει να κινηθώ».

«Υπήρξε για μένα και την αδερφή μου μεγάλος δάσκαλος» – Η Καίτη Γαρμπή αποχαιρετά τον Γιάννη Φλωρινιώτη

Το δικό της, άκρως συγκινητικό «αντίο» θέλησε να πει η Καίτη Γαρμπή στον Γιάννη Φλωρινιώτη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών το απόγευμα της Τρίτης (06/06). Η τραγουδίστρια, η οποία έκανε τα πρώτα της βήματα στη μουσική στο πλευρό του Γιάννη Φλωρινιώτη εξέφρασε την εκτίμησή της στο πρόσωπο του Γιάννη Φλωρινιώτη ενώ έδωσε τα συλλυπητήρια της στην οικογένειά του.

Φυσικά, την ανάρτησή της «έκλεισε» με μια φράση από ένα από τα πλέον γνωστά τραγούδια του Γιάννη Φλωρινιώτη, το «Πειράζει που είμαι φίρμα».

«Με θλίψη ενημερώθηκα για το θάνατο του πολυαγαπημένο μου Γιάννη Φλωρινιώτη. Ο Γιάννης υπήρξε για μένα και την αδερφή μου μεγάλος δάσκαλος. Ήταν ένας καλλιτέχνης λαμπερός, γεμάτος πάθος για τη δουλειά του, ακούραστος, πρωτοπόρος, πολύ μπροστά από την εποχή του και ένας καλόψυχος γλυκός άνθρωπος. Τα συλλυπητήρια μου σε όλη του την οικογένεια. Γιάννη μου ήσουν, είσαι και θα είσαι για πάντα μεγάλη φίρμα και όχι, δεν πειράζει» έγραψε η Καίτη Γαρμπή στην ανάρτησή της στο twitter.

Η Γωγώ Γαρυφάλλου ραγίζει καρδιές με το «αντίο» στον δεύτερο μπαμπά της

Η Γωγώ Γαρυφάλλου η οποία υπήρξε στενή συνεργάτιδά τόσο του Γιάννη Φλωρινιώτη όσο και της κόρης του Άννα, θέλησε να πει το δικό της «αντίο» στον δεύτερο μπαμπά της, όπως τον χαρακτήρισε.

«Καλό ταξίδι στον δεύτερο μπαμπά μου. Θα σ’ αγαπώ για πάντα», έγραψε χαρακτηριστικά η Γωγώ Γαρυφάλλου, δημοσιεύοντας μία κοινή της φωτογραφία με τον Γιάννη Φλωρινιώτη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.