Οι Viktor & Rolf, σχεδιαστές από την Ολλανδία, παρουσίασαν τις δημιουργίες τους την Τετάρτη στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, προκαλώντας σάλο. Ο λόγος; Αυτή τη φορά με τα μοντέλα που περπάτησαν στην πασαρέλα με φορέματα πάνω, στα οποία «κολλάνε» ανδρικά κουστούμια!

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της Vogue στο Instagram αποκάλυψε ότι η συλλογή ραπτικής του φθινοπώρου 2023, με τίτλο «Embodiment», γιορτάζει «30 χρόνια εννοιολογικής αίγλης, θεαματικής ομορφιάς και προκλητικής ραπτικής με έναν απροσδόκητο τρόπο».

Τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα με μια σειρά από τολμηρά κορμάκια, πάνω στα οποία είχαν κολλήσει ανδρικές κούκλες με μαύρα κοστούμια χωρίς ανδρικά κεφάλια, χέρια και πόδια!, όπως αναφέρει η New York Post.

Μια γυναίκα, φορώντας επίσης μαύρο κοστούμι, είχε και τις τρεις θέσεις κοστουμιών στην πλάτη της, που έμοιαζαν να κουβαλούσε άντρες.

Οι followers στο Instagram της Vogue επέκριναν την προσέγγιση της φίρμας με έναν ακόλουθο να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της δημιουργικότητας στη μόδα και της βλακείας. Αυτό δεν είναι μόδα».

Η Extreme Model Management σχολίασε: «Γελοίο!Γιατί να ταπεινώνεις έτσι μοντέλα και πελάτες! Ο σημερινός fashionista και ο αγοραστής έχουν περισσότερη επίγνωση του τι λέει μια μάρκα… Αυτό είναι ανόητο».

Τον Ιανουάριο, οι Viktor & Rolf έγιναν viral εκ νέου, πάλι για τους λάθος λόγους. Τότε, οι δυο Ολλανδοί είχαν παρουσιάσει φουσκωτές (!) τουαλέτες, οι οποίες παρέπεμπαν περισσότερο σε σκάφη παρά σε μοντέλα για πασαρέλα…