Οι Αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι ο αστέρας του ποδοσφαίρου Νεϊμάρ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 3,33 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση των περιβαλλοντικών κανόνων. Σύμφωνα με τις Αρχές, η κατασκευή της παράκτιας έπαυλής του στη νοτιοανατολική Βραζιλία δεν τηρούν τους περιβαλλοντικούς κανόνες της περιοχής.

Η κατοικία του Νείμάρ, που βρίσκεται στην πόλη Μανγκαρατίμπα στη νότια ακτή της πολιτείας Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, εκτιμάται πως κοστίζει πολλά εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, το πολυτελές έργο παραβίασε τους κανόνες σχετικά με τη χρήση και τη μετακίνηση πηγών γλυκού νερού, βράχων και άμμου, όπως ισχυρίστηκαν για πρώτη φορά οι τοπικές αρχές στα τέλη του περασμένου μήνα και επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα.

Ο περιβαλλοντικός φορέας της Μανγκαρατίμπα ανέφερε σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα ότι έγιναν περιβαλλοντικές παραβάσεις «κατά την κατασκευή μιας τεχνητής λίμνης στην έπαυλη».

Εκτός από το πρόστιμο, η υπόθεση θα εξεταστεί από το γραφείο του τοπικού γενικού εισαγγελέα, την πολιτειακή πολιτική αστυνομία και το γραφείο προστασίας του περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων φορέων περιβαλλοντικού ελέγχου, σύμφωνα με το cnn.com.

Από πλευράς του, εκπρόσωπος του Νεϊμάρ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.