Σε μια άκρως αποκαλυπτική φωτογράφηση προχώρησε ο Ιάσονας Μανδηλάς. Ο γνωστός τραγουδιστής της ποπ αλλά και χορευτής πόζαρε ολόγυμνος για λογαριασμό του Ερρίκου Ανδρέου, φορώντας μαύρο καλσόν στα χέρια και μαύρες ψηλοτάκουνες μπότες.

«Just a dream come true collaboration with @errikosandreouphoto ✨ Thank you for the amazing experience and for the dreamy results», γράφει ο Ιάσονας Μανδηλάς στη λεζάντα της δημοσίευσής του.

Ο Ιάσονας Μανδηλάς αποφάσισε τον Δεκέμβριο του 2021 να κάνει coming out σπάζοντας τη σιωπή του σε τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή Love it και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Αρτίτσα. Λίγο μετά την προβολή της συνέντευξης, ο χορευτής και τραγουδιστής έκανε μια παρόμοια εξομολόγηση μέσα από το Instagram του. Δήλωσε πως είναι ομοφυλόφιλος, αλλά και τους λόγους της δημόσιας εξομολόγησής του: «Κάτι τόσο απλό, κάτι τόσο φυσιολογικό, αλλά τόσο δύσκολο να το πεις. Σήμερα σπάω την σιωπή μου και λέω την δική μου αλήθεια. Παίρνω θάρρος και δύναμη από όσους βγήκαν και μίλησαν πριν από εμένα με την ελπίδα να δώσω κι εγώ δύναμη σε κάποιον/α εκεί έξω. Για να βοηθήσω και εγώ με όποιον τρόπο μπορώ να φτιάξουμε μια κοινωνία πιο έτοιμη να αγκαλιάσει την διαφορετικότητα και ίσως μια μέρα να μπορούμε να ζούμε μέσα σε αυτή λίγο πιο ελεύθεροι», εξηγεί ο Ιάσονας Μανδυλάς.

Τον Ιούνιο του 2022 τέσσερα άτομα στο σταθμό του Περιστερίου του επιτέθηκαν και το ένα του έχωσε μπουνιά επειδή είχε βαμμένα μαύρα νύχια και όταν τους απάντησε πως ναι, είναι γκέι. «Δεν πίστευα ότι θα με χτυπήσουν στο μετρό, αντιστέκομαι και κρατάω τα βαμμένα νύχια, γιατί θέλω να περάσω ένα μήνυμα» – «Άμα με θεωρείς εσύ κατώτερό σου και με πλακώνεις στο ξύλο, έχεις πρόβλημα» δήλωσε για το περιστατικό τον περασμένο Απρίλιο μιλώντας στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με παρουσιάστρια τη Μπέττυ Μαγγίρα.

Ενώ σε συνέντευξή του στο «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» τον περασμένο Φεβρουάριο αποκάλυψε ότι «Όταν αποφάσισα να κάνω το coming out, ήταν σύμφωνη και η εταιρεία. Μέχρι σήμερα και πριν από μένα δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον άλλο δισκογραφημένο τραγουδιστή ή τραγουδίστρια στην Ελλάδα που να το έχει κάνει» και συνέχισε:

«Πήρα δύναμη από τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τον Γιώργο Καπουτζίδη. Ήταν συγκλονιστικό, διότι στο Instagram ήταν το όνειρο της ζωής. Μου έστελναν μηνύματα αγάπης, χαράς, ότι άλλα παιδιά μίλησαν στους γονείς τους, έκλαιγα εγώ. Την άλλη μέρα μπαίνω στο Facebook… αδιανόητο το τι μπορεί να πει ο άνθρωπος. Στο Facebook ήταν ακριβώς το αντίθετο: 1000 αρνητικά σχόλια και 1 θετικό

Προτιμώ να πληρώσω το κόστος για την αλήθεια μου, παρά το κόστος του να κρύβομαι και να λέω ψέματα», τόνισε ο Ιάσονας Μανδηλάς στην ίδια συνέντευξη.