Καλεσμένος στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με παρουσιάστρια τη Μπέττυ Μαγγίρα βρέθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα (10/4) ο Ιάσονας Μανδηλάς που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο επεισόδιο ξυλοδαρμού που είχε στο μετρό, μετά τη δημόσια εξομολόγηση ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο ηθοποιός και χορευτής ένιωσε τεράστια ανακούφιση με το coming out του και ήταν προετοιμασμένος για τα αρνητικά σχόλια που θα λάβει.

«Δεν με έκλεισε στο καβούκι μου η επίθεση που δέχτηκα. Με σόκαρε. Ήξερα ότι θα συμβεί κάτι όταν θα μιλούσα για αυτά τα πράγματα, όχι ότι θα με χτυπήσουν στο μετρό αλλά ότι θα μου γράψουν αρνητικά σχόλια. Αλλά ήμουν έτοιμος, ξέρω σε ποια κοινωνία ζούμε. Είχα τρομερή αποδοχή από τους γονείς μου. Πάντα μας ρωτούσαν οι γονείς μας τι θέλουμε, εάν είμαστε καλά. Δεν μας ανάγκασαν ποτέ να κάνουμε για παράδειγμα κάποιο άθλημα. Όλο αυτό που μας ρωτούσαν με έκαναν να ρωτάω και εγώ τον εαυτό μου το τι θέλω» είπε αρχικά και συνέχισε:.

«Έβλεπα τον Γιώργο Καπουτζίδη και τον Φώτη Σεργουλόπουλο και μου έδιναν δύναμη. Και είπα ότι αφού έχω κι εγώ το βήμα, όχι το δικό τους γιατί έχουν πολύ μεγαλύτερη ιστορία και είναι πολύ μεγαλύτερα ονόματα από μένα, αλλά είπα ότι αν αυτοί μπορούν να επηρεάσουν δέκα άτομα, θέλω να βγω κι εγώ και να μπορώ να επηρεάσω έναν άνθρωπο, άμα είναι αυτό εφικτό».

Για τον λόγο που βάφει τα νύχια του: «Αντιστέκομαι και τα βαμμένα νύχια τα κρατάω ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο. Ξεκίνησε από μια φωτογράφιση όπου κάποιος περιπτεράς κάπως με κοίταξε, μετά έγινε και η επίθεση και είπα: “δεν ξέρω καν αν μου αρέσουν τα βαμμένα νύχια, αλλά είπα θα τα κρατήσω για να περάσω ένα μήνυμα”. Άμα με θεωρείς εσύ κατώτερό σου και με πλακώνεις στο ξύλο, έχεις πρόβλημα. Σαν κοινωνία πρέπει λίγο να παλέψουμε», είπε ο τραγουδιστής.