Ο Νίκος Φλωρινιώτης μίλησε για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο στην εκπομπή «Super Κατερίνα» το πρωί της Πέμπτης. Ο ηθοποιός είπε πως πάει καλά με τη υγεία του και συμβουλεύει τους ανθρώπους να κάνουν τακτικούς ελέγχους. Επιπλέον αναφέρθηκε σε μία συγκλονιστική δήλωση του πατέρα του: Εγώ θέλω να γίνεις καλά εσύ παιδί μου».

«Πάω πολύ καλά, δόξα τω θεώ» είπε αρχικά ο ηθοποιός. βγήκα να το πω γιατί θέλω να δώσω κουράγιο και σε άλλους ανθρώπους, πρέπει να δίνουμε μάχη, πρέπει να κάνουμε τακτικούς ελέγχους για να προλαβαίνουμε πράγματα γιατί εγώ το αμέλησα για αυτό και ταλαιπωρούμαι αυτή τη στιγμή» είπε αρχικά ο Νίκος Φλωρινιώτης. Στη συνέχεια, ο τραγουδιστής έδειξε το σημάδι που έχει στον ώμο του από το λίπωμα στην κάμερα.

«Ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια είχα αφαιρέσει μία κρεατοελιά η οποία δεν έγινε ποτέ η βιοψία άρχισα και έχανα κιλά, είχα κόπωση…. Σε εκείνο το σημείο που είχα βγάλει την ελιά έβγαλα κάτι σαν λίπωμα και τελικά βγαίνει ο υπέρηχος και εκεί ανακάλυψα ότι δεν είναι λίπωμα και ότι είναι κακοήθης. Πόναγα πάρα πολύ… Γιατί είχε μπει μέσα στα νεύρα, φοβήθηκα πάρα πολύ όταν ακούς καρκίνος πάντα το μυαλό σου πάει στο κακό» περιέγραψε ο γιος του Γιάννη Φλωρινιώτη.

Για το αν γνώριζε για την περιπέτεια της υγείας του ο πατέρας του, Γιάννης Φλωρινιώτης, ο ηθοποιός είπε: «Ο μπαμπάς μου το γνώριζε, δεν του τα λέγαμε όλα και μάλιστα το τελευταίο βράδυ που πήγα και έκανα τη θεραπεία και βγήκα από το νοσοκομείο μου λέει «Εγώ θέλω να γίνεις καλά εσύ παιδί μου και εγώ ας πεθάνω έχω ζήσει τη ζωή μου”… Και ήταν η προηγούμενη μέρα που μπήκε στο νοσοκομείο και μετά από τρεις μέρες πέθανε».

Τέλος, ο Γιάννης Φλωρινιώτης δήλωσε πως δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τον θάνατο του πατέρα του και εκμυστηρεύτηκε πως είναι πολύ στενοχωρημένος που δεν πρόλαβε να του πει πόσο πολύ τον αγαπάει.