Η μεγάλη φήμη και δόξα από νεαρή ηλικία δεν είναι εύκολο πράγμα, καθώς δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί η υπέρμετρη έκθεση. Και αν κάποιος είναι σε θέση να το υποστηρίξει αυτό, τότε είναι η Billie Eilish.

Η 21χρονη τραγουδίστρια παραδέχτηκε ότι παρά το γεγονός ότι αναγκάζεται να αντιμετωπίζει έναν ατελείωτο καταιγισμό αρνητικών σχολίων στο διαδίκτυο, όμως, εκείνα που αφορούν την εμφάνισή της «εξακολουθούν να την πληγώνουν». «Δεν ξέρω. Είναι δύσκολο», δήλωσε η 7 φορές νικήτρια του Grammy, σύμφωνα με το pagesix.com.

Επιπλέον, είπε πως «ειλικρινά, κανείς δεν μπορεί να πει κάτι για το σώμα μου, το οποίο δεν έχω ήδη σκεφτεί… Νομίζω επίσης ότι αν ήμουν περίπου 11 ετών και το διαδίκτυο μιλούσε για μένα με τον τρόπο που μιλούν τώρα, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να υπάρξω, για να είμαι ειλικρινής».

«Μου αρέσει ο εαυτός μου περισσότερο απ’ ό,τι παλιά και με ενδιαφέρει περισσότερο το πώς νιώθω εγώ παρά το πώς νιώθουν οι άλλοι. Αλλά και αυτό, επίσης, μπορεί να είναι αερολογίες, γιατί εξακολουθούν να με πληγώνουν αυτά τα σχόλια».

Και ενώ η Eilish αναφέρει ότι, πιθανότατα, το μίσος από τα διαδικτυακά trolls θα είναι μια συνεχής παρουσία στη ζωή της, παραδέχεται ότι μερικές φορές, εξακολουθεί να της είναι «δύσκολο». «Αλλά είναι πραγματικά δύσκολο, το ξέρετε; Πέρασα δύσκολες στιγμές και ακόμα προσπαθώ να το καταλάβω. Σίγουρα, η ζωή είναι περίεργη», μοιράστηκε.

Για να καταπολεμήσει τον αρνητισμό, η Eilish έχει βρει τρόπους να διοχετεύει την ενέργειά της αλλού, όπως να περνάει χρόνο με τους φίλους της και να βγάζει βόλτα τα σκυλιά της. Ένα πράγμα που δεν κάνει, όμως, είναι να μπαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τον Μάρτιο, αποκάλυψε ότι έκανε το βήμα και διέγραψε όλες τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης από το τηλέφωνό της – παρά το γεγονός ότι διαθέτει πάνω από 110 εκατομμύρια followers στο Instagram. «Δεν τα κοιτάζω πια», δήλωσε η 21χρονη τραγουδίστρια. «Τα διέγραψα όλα από το τηλέφωνό μου, κάτι που είναι μεγάλη υπόθεση για μένα. Έτσι και αλλιώς, δεν είχαμε το διαδίκτυο όταν μεγαλώναμε».

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά την απογοήτευσή της από όσους σχολιάζουν το σώμα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο παρελθόν, η Billie Eilish είχε δηλώσει ότι ένας άλλος λόγος που διέγραψε τις εφαρμογές της στα social media, ήταν επειδή δεν της άρεσε να βλέπει φωτογραφίες του εαυτού της.

«Είμαι ένα άτομο που υπάρχει στο διαδίκτυο… Σιγά – σιγά, τα βίντεο που βλέπω στο διαδίκτυο αφορούν εμένα. Κάποιοι γράφουν “eww, βρωμάει”. Δεν μου αρέσει αυτό», παραδέχτηκε.