Ο Λευκός Οίκος γιόρτασε την ημέρα του Pride με ένα ξεχωριστό πάρτι με πολλούς προσκεκλημένους. Ανάμεσα σε αυτούς, ήταν και το τρανς μοντέλο, Rose Montoya, η οποία μοιράστηκε τη Δευτέρα ένα βίντεο της ημέρας της στο TikTok, όπου χόρευε με τον DJ και έπαιρνε πόζες μπροστά από αξιοθέατα, όπως το μνημείο της Ουάσινγκτον και το μπαλκόνι Τρούμαν του Λευκού Οίκου.

Η Montoya φαίνεται, επίσης, να συναντά την Τζιλ Μπάιντεν και να προσπαθεί να βγάλει μια selfie με τον Αμερικανό πρόεδρο, με την κάμερα να έχει στραφεί κατά λάθος στο βίντεο και όχι στη φωτογραφία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον πρόεδρο Μπάιντεν, είπε επίσης: «Τα δικαιώματα των τρανς είναι ανθρώπινα δικαιώματα».

Η ίδια έγραψε στη λεζάντα του βίντεο: «Είχα την τιμή να παρευρεθώ στο Pride του Λευκού Οίκου, το μεγαλύτερο στην ιστορία, όπου η σημαία Pride κυμάτισε για πρώτη φορά. Αυτή είναι η τρανς χαρά». Όταν το γυμνόστηθο βίντεο της Montoya έγινε viral, η ίδια τόνισε ότι το να είσαι γυμνόστηθη δημόσια δεν είναι παράνομο στην Ουάσινγκτον.

Το μοντέλο με καταγωγή από το Αϊντάχο, το οποίο, σύμφωνα με την dailymail.co.uk, άρχισε να κάνει φυλομετάβαση το 2015, κινηματογραφεί τον εαυτό της να συναντά τους οικοδεσπότες της. «Γεια σας, κύριε Πρόεδρε!» λέει, κατά τον χαιρετισμό της στον Τζο Μπάιντεν. «Γεια σας, πώς είστε;» απαντά εκείνος. Εκείνη λέει: «Είναι τιμή μου. Τα τρανς δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος γιόρτασε τον μήνα υπερηφάνειας και την LGBTQ+ κοινότητα, με την αποκάλυψη της σημαίας υπερηφάνειας ανάμεσα σε δύο αμερικανικές σημαίες.

@rosemontoya

I had the honor of attending White House Pride, the largest one in history where the pride flag flew for the first time. This is trans joy. We’re here at the white house unapologetically trans, queer, and brown 💕 #foryourpride #pridemonth #whitehouse #potus #flotus #dcpride #trans #transjoy #lgbt

♬ Hi-def Femme – Nomi Ruiz

Η Montoya έχει μιλήσει ανοιχτά για την αυξητική στήθους που έκανε τον Σεπτέμβριο του 2020 και για τη γονιδιοπλαστική τον Μάρτιο του 2021, η οποία κάνει το πηγούνι πιο θηλυκό. Μετά την τελευταία επέμβαση, η Montoya έγινε viral αφού κατήγγειλε τους ελέγχους στα αεροδρόμια, χαρακτηρίζοντάς τους ακατάλληλους.

Η ίδια, η οποία έχει περισσότερους από 481.000 ακολούθους στο TikTok, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της για να ενημερώσει τους άλλους σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα. «Το να μας σταματάει η αστυνομία ή να ταξιδεύουμε είναι τρομακτικό για πολλούς από εμάς, επειδή τα έγγραφά μας δεν είναι ακριβή», εξήγησε σε ένα επόμενο βίντεο.