Διαμάχη έχει ξεσπάσει στη Vogue για το άτομο που θα βρεθεί στο τιμόνι της εταιρίας, καθώς φαίνεται ότι ο αρχισυντάκτης της βρετανικής έκδοσης Edward Enninful δεν θα αντικαταστήσει την επικεφαλής Anna Wintour.

Σύμφωνα με τη nypost.com, ο 51χρονος Enninful που ήταν ο πρώτος μαύρος ομοφυλόφιλος άνδρας που ανέλαβε την έκδοση της Vogue με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, θα κατέχει μια «παγκόσμια συμβουλευτική θέση» στο περιοδικό «με την ελευθερία να αναλάβει ευρύτερα δημιουργικά έργα».

Ωστόσο, φέρεται ότι δεν θα σχετίζεται πλέον τόσο με το περιοδικό, γιατί νιώθει «απογοητευμένος», αφού δεν αντικατέστησε την Anna Wintour ως επικεφαλής της αμερικανικής έκδοσης.

Μάλιστα, ο Enninful ένιωθε τόσο σίγουρος για τον εαυτό του και την προαγωγή που ήλπιζε να πάρει, ώστε πριν από μήνες ξεκίνησε να ψάχνει σπίτι στη Νέα Υόρκη και να «μοιράζεται τα ευχάριστα νέα» με φίλους.

«Ένιωθε ότι είχε όλα τα κατάλληλα προσόντα για να είναι ένας σύγχρονος, περιεκτικός εκδότης που θα μπορούσε να παρουσιάσει ένα νέο πρόσωπο για τη Vogue και την παγκόσμια μόδα», δήλωσε στους Sunday Times πηγή της εταιρείας.

«Ο Edward είχε βάλει στόχο το φεγγάρι και έχασε και έτσι θα επιστρέψει στην πρώτη του αγάπη, που είναι το στάιλινγκ», δήλωσε στο ίδιο Μέσο ένας φίλος του.

Έτσι, σημείωσε ότι «δεν πρέπει να περιμένετε να σχετίζεται πολύ με τη Vogue, παρά τον μεγαλοπρεπή νέο τίτλο του. Περιμένετε συνεργασίες του όχι μόνο με οίκους μόδας αλλά και για εταιρείες τεχνολογίας… Ίσως για την Apple».