Η εμφάνιση της Σοφίας Χατζηπαντελή στο φεστιβάλ των Καννών εντυπωσίασε τα εγχώρια και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η Χατζηπαντελή παρευρέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε, «Killers of the Flower Moon», όπου επέλεξε να φορέσει μια πλουμιστή τουαλέτα του σχεδιαστή Philipp Plein. Μάλιστα, το αγγλικό μέσο ενημέρωσης DailyMail αποθέωσε τη Χατζηπαντελή, γράφοντας πως «θάμπωσε το κοινό, καθώς περπάτησε στο κόκκινο χαλί των Καννών χθες το βράδυ με ένα εντυπωσιακό φόρεμα με στρας».

Η εκπομπή της Κύπρου «Με αγάπη, Χριστιάνα» με τη Χριστιάνα Αριστοτέλους, πέτυχε το μοντέλο στο αεροδρόμιο μετά την επιστροφή της από τις Κάννες, όπου ο δημοσιογράφος τη ρώτησε για την εμπειρία της στο φεστιβάλ αλλά και για το τι απαντά στη Ραμόνα Βλαντή.

Πιο συγκεκριμένα, όταν η Σοφία Χατζηπαντελή ερωτήθηκε για το πώς απαντά στην κριτική που της άσκησε η Ραμόνα Βλαντή, εκείνη απάντησε πως «ξέρεις κάτι; Εγώ είμαι υπέρ των κοριτσιών. Πάντα μιλάω καλά για όλους. Πιστεύω στο κάρμα πάρα πολύ. Όλα μπορούν να είναι ψεύτικα πάνω μου αλλά ο εαυτός μου είναι πάντα αυθεντικός! Δεν υπάρχει τίποτα ψεύτικο σε εμένα, ούτε καν τα φρύδια μου».

Υπενθυμίζεται πως η Ραμόνα Βλαντή, σε τελευταία της συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» είχε αναφερθεί στη Σοφία Χατζηπαντελή, λέγοντας πως «είναι ένα κάρακτερ, ούτε καν μοντέλο, που πουλάει τη διαφορετικότητά της με τα φρύδια, που δεν είναι και κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί και δεν ξέρω αν είναι και δικά της. Είναι ένα πολύ όμορφο κορίτσι αλλά δεν έχει προδιαγραφές μοντέλου, δεν έχει ούτε το ύψος. Τα μοντέλα πρέπει να είναι φυσικές, γιατί είναι πρότυπα ομορφιάς. Δεν μπορεί να κρίνει, εφόσον είναι γεμάτη πλαστικές. Η μόδα κακώς αλλάζει προς τα εκεί, θέλουν όλες να μοιάσουν στην Κιμ Καρντάσιαν».