Για τη φράση που είχε πει ως εκφωνητής της βαθμολογίας της Κύπρου στη Eurovision του 2006 η οποία προκάλεσε όχι μόνο αντιδράσεις αλλά οδήγησε και στην επιβολή προστίμου στο ΡΙΚ, μίλησε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. Ο τραγουδιστής βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» της ΕΡΤ απέναντι από τον Φώτη Σεργουλόπουλο και χαρακτήρισε «άδικο αυτό που έγινε».

Χαρακτηριστικά, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, κατά τη live ανακοίνωση της βαθμολογίας, είχε πει: «Good evening, Athens. This is Nicosia calling. Unfortunately, the only divided capital left in Europe» (Καλησπέρα, Αθήνα. Σας καλεί η Λευκωσία, δυστυχώς η μόνη εναπομείνασα διχοτομημένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη).

Ο τραγουδιστής παραδέχθηκε στον Φώτη Σεργουλόπουλο, το μεσημέρι της Τετάρτης (10/05) πως: «Βρήκαμε τον μπελά μας. Ήταν άδικο αυτό που έγινε. Το ΡΙΚ έφαγε πρόστιμο από την EBU, κόπηκε η φράση αυτή από το επίσημο DVD της διοργάνωσης. Εγώ ήμουν εξοργισμένος. Παραπονέθηκε η Τουρκία και έκανε ένσταση. Ήταν απίστευτο αυτό το πράγμα. Τότε συμμετείχε η Τουρκία, ήταν πριν ακόμα σταματήσει. Και βλέπεις μετά από λίγα χρόνια να κερδίζει τραγούδι της Ουκρανίας, που μιλούσε για τη σφαγή των Τατάρων που κέρδισε κιόλας. Εμείς τι είπαμε; Είπαμε μία πραγματικότητα, που είναι αναγνωρισμένη και καταδικασμένη από τα Ηνωμένα Έθνη βάση ψηφισμάτων. Γιατί το είπα; Γιατί η μουσική ενώνει κι εμείς είμαστε ακόμα διχοτομημένοι.

Είμαι ενωτικός, θέλω να ενωθούν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι. Δεν είμαι εθνικιστής. Το είπα ως μία πραγματικότητα. Παραπονέθηκε η τότε κακομαθημένη στη Eurovision Τουρκία, επειδή τότε πήγαινε καλά στον διαγωνισμό. Είμαι περήφανος που το είπα αυτό το πράγμα. Μακάρι να κέρδιζε το 2018 η Φουρέιρα και να διοργανωνόταν από κοινού η Eurovision στη Λευκωσία» επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.