Η Κατερίνα Ζαρίφη μίλησε για τα σχόλια που έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια σε σχέση με τα κιλά της, αλλά και για όλους όσους συνεχίζουν να σχολιάζουν την εξωτερική εμφάνιση των ανθρώπων. Η ίδια ανέφερε το πόσο τη νευριάζει η έκφραση «χάσε κιλά για την υγεία σου».

Όπως δήλωσε στο podcast του ραδιοφωνικού σταθμού Pride 98.6, η Κατερίνα Ζαρίφη είπε πως «όταν μου λένε ‘’χάσε κιλά για την υγεία σου’’ μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Έχεις δει τις εξετάσεις αίματός μου; Θεωρείς ότι εσύ είσαι πιο υγιής από εμένα; Συμφωνώ στην περίπτωση που είναι ‘’άρρωστο’’ και δεν μπορεί κάποιος, πλέον, να κινηθεί».

Στο απόσπασμα που προβλήθηκε στην εκπομπή «Breakfast @ Star» με την Ελένη Χατζίδου και τον Ετεοκλή Παύλου, η Κατερίνα Ζαρίφη μίλησε για τη δική της εμπειρία με τέτοιου είδους σχόλια, αναφέροντας πως «οι chubby γυναίκες, είχαμε το μόνιμο ‘’έχω έναν τύπο που θέλει να βρισκόμαστε μόνο στο σπίτι. Δε με έχει βγάλει για φαΐ, δε με έχει βγάλει στην κοινωνία’’. Τα media ποινικοποιούσαν το γούστο και έλεγαν ‘’δεν μπορεί να γουστάρεις τη χοντρή, απαγορεύεται’’. Έχω ακούσει ‘’ωραία κοντινά έχει η Ζαρίφη’’ και ‘’δεν μπορείτε να κρίνετε μια γυναίκα όμορφη, άμα έχει κιλά’’».