Η Καμίλα «παντρεύτηκε τον Κάρολο από αγάπη και όχι για το στέμμα», λέει ο γιος της Τομ Πάρκερ Μπόουλς, δίνοντας την δική του απάντηση στις κατηγορίες του πρίγκιπα Χάρι. Ο γιος της βασιλικής συζύγου μίλησε στο podcast του The News Agent, και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν με νοιάζει τι λέει ο καθένας – αυτό δεν ήταν κάποιου είδους κόλπο της μητέρας μου. Παντρεύτηκε τον άνθρωπο που αγαπούσε και αυτό είναι όλο» είπε αφήνοντας αιχμές για τον δευτερότοκο γιο του Βασιλιά Καρόλου, που έχει αντίθετη άποψη.

Υπενθυμίζεται πως ο πρίγκιπας Χάρι στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Ρεζέρβα» εξαπέλυσε «πυρά» για την μητριά του – η οποία θα στεφθεί βασίλισσα στο πλευρό του βασιλιά Καρόλου στις 6 Μαΐου – χαρακτηρίζοντάς την «κακιά» και «επικίνδυνη». Μάλιστα ο Χάρι αποκάλυψε πως η Καμίλα ήταν αυτή αυτή ήταν που διέρρευσε ιστορίες για τη βασιλική οικογένεια στον Τύπο προκειμένου να ενισχύσει την δική της εικόνα. Σε άλλο σημείο είπε ότι ο ίδιος και ο αδερφός του είχαν «παρακαλέσει» τον πατέρα τους να μην την παντρευτεί επειδή φοβόντουσαν ότι θα γινόταν η «κακιά μητριά».

Ο γιος της βασιλικής συζύγου υπερασπίστηκε επίσης τα δικαιώματα των αντιμοναρχικών ακτιβιστών να διαμαρτυρηθούν στη στέψη. Ο Toμ Πάρκερ Μπόουλς είπε ότι ήταν μια «ελεύθερη χώρα» και ότι οι «διαφορετικές απόψεις» δημιουργού μια πιο ενδιαφέρουσα και πολιτισμένη κοινωνία. «Ζούμε ευτυχώς σε μια ελεύθερη χώρα. Αν ο κόσμος θέλει να διαμαρτυρηθεί, είναι δικαίωμά του να το κάνει. Επιτρέπεται να διαμαρτυρηθείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αγχωμένη η βασίλισσα Καμίλα: «Κι εγώ θα ήμουν αγχωμένος εάν έπρεπε να βγω με αρχαίους μανδύες»

Ο Τομ, ο οποίος γράφει μια στήλη για την εφημερίδα Mail on Sunday και σπάνια μιλάει δημόσια για τη μητέρα του είπε επίσης ότι ήταν κατανοητό αν η μητέρα του ένιωθε ανήσυχη εν όψει της στέψης του στο πλευρό του βασιλιά Κάρολο στις 6 Μαΐου. Ωστόσο, ο food blogger πρόσθεσε ότι η Kαμίλα ήταν πάντα ο τύπος που δεν παραπονιέται. 

«Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε θα ήταν ανήσυχος σε μια τέτοιας σημασίας ιστορική περίσταση. Και ναι, νομίζω ότι θα είχα τρομοκρατηθεί αν έπρεπε να φύγω φορώντας αρχαία φορέματα. Είναι 75 ετών και ξέρετε, είναι δύσκολο να το κάνει αλλά δεν παραπονέθηκε ποτέ. Απλώς το κάνει» συνέχισε. Στην ίδια συνέντευξη αποκάλυψε ότι δεν ήταν «περίεργο» να σκέφτεται τη μητέρα του ως βασίλισσα, λέγοντας: «Είναι ακόμα η μητέρα μου. Νομίζω ότι η αλλαγή συμβαίνει, αλλά δεν με νοιάζει τι λέει κανείς. Αυτό δεν ήταν κάποιου είδους παιχνίδι, παντρεύτηκε το άτομο που αγαπούσε και αυτό έγινε».

Ο συγγραφέας, γιος της Καμίλα με τον πρώτο της σύζυγο Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, πρόσθεσε ότι δεν θα άλλαζε καθόλου τη ζωή τους και ότι θα ήταν «τρομερό» αν γινόταν Δούκας. «Δεν θα με βρεις με μεγάλα κτήματα και να με αποκαλούν δούκα του οτιδήποτε. Όχι, αυτό θα ήταν φρικτό». Πρόσθεσε για τη μητέρα και τον πατριό του: «Νομίζω ότι τα πάνε καταπληκτικά. Νομίζω ότι ο βασιλιάς Κάρολος είναι ένας καλός, ευγενικός, έξυπνος άνθρωπος που νοιάζεται βαθιά για τους ρόλους του οτι και αν ειναι, Πρίγκιπας της Ουαλίας, ο Βασιλιάς. Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του σε θέματα όπως η βιωσιμότητα, η επισιτιστική ασφάλεια, η γεωργία, η ρύπανση, όλα αυτά τα πράγματα. Αλλά οι άνθρωποι τον αποκαλούσαν τρελό και εκκεντρικό πριν από 20 χρόνια.

«Όλα για τα οποία μιλούσε είναι τώρα πράγματα που απασχολούν την κοινή γνώμη και τώρα ανησυχούμε πραγματικά. Χρησιμοποιεί τη θέση του, σε ό,τι με αφορά, για να κάνει το καλό». Είπε επίσης ότι ο γιος του, Φρέντι, δεν έχει συνηδειτοποιήσει την περίσταση. «Δεν νομίζω ότι έχει την αίσθηση της περίστασης. Είναι ένα 13χρονο αγόρι που αγαπά το ποδόσφαιρο, οπαδός των Spurs. Έτσι, οι ανησυχίες του αφορούν τον προπονητή των Spurs και την ήττα όταν είμαστε επάνω και τέτοια πράγματα», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κλίμα στη Βασιλική στέψη θα είναι λίγο «βαρύ» καθώς ο πρίγκιπας Χάρι θα δει για πρώτη φορά τη θετή του μητέρα μετά την κηδεία της Βασίλισσας στην επικείμενη στέψη, μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του και την προβολή της σειράς του Netflix για το Χάρι και τη Μέγκαν.