Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι έδωσε συνέντευξη και αποκάλυψε πως εγκαταλείπει το Χόλιγουντ, γιατί σύμφωνα με την ίδια κυριαρχούν «οι άνδρες που έχουν μίσος για τις γυναίκες» και τις αντιμετωπίζουν ως «ένα κομμάτι κρέας».

Μιλώντας στους «Los Angeles Times», το μοντέλο είπε πως «ένιωθα σαν ένα κομμάτι κρέας το οποίο οι άνθρωποι έκριναν, λέγοντας “έχει τίποτα άλλο εκτός από το στήθος της;”». Έτσι, στις αρχές του 2020, απέλυσε τον ατζέντη της, τον εμπορικό αντιπρόσωπο και τον μάνατζέρ της.

«Δεν τους εμπιστευόμουν», είπε και πρόσθεσε πως «είπα: “Μπορώ να χειριστώ το να δέχομαι τηλεφωνήματα. Εγώ θα πάρω αυτές τις αποφάσεις. Κανείς από εσάς δεν σκέφτεται το συμφέρον μου. Και όλοι σας μισείτε τις γυναίκες”».

Επίσης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον πρώην σύζυγό της, τον παραγωγό ταινιών Σεμπάστιαν Μπέαρ-ΜακΚλαρντ, αναφέροντας πως «σκέφτηκα τον τρόπο με τον οποίο Σεμπάστιαν είχε “γλιστρήσει” μέσα στην αίθουσα, μια αίθουσα γεμάτη από άνδρες που μόλις δύο χρόνια πριν είχαν φιλήσει “το δαχτυλίδι” του Γουαϊνστάιν και ενθάρρυναν τις νεαρές πελάτισσές τους να κάνουν συναντήσεις μαζί του σε δωμάτια ξενοδοχείων. Μισούσα το γεγονός ότι ο σύζυγός μου συνδεόταν με αυτούς τους άνδρες».

«Ίσως αυτός είναι ο λόγος που αυτή τη στιγμή δεν ενδιαφέρομαι πραγματικά για τις απόψεις των ανδρών. Το Χόλιγουντ είναι χάλια. Και είναι σκοτεινό», πρόσθεσε στη συνέχεια.