Το νέο αγαπημένο πρόσωπο των διαφημίσεων είναι διεμφυλική – και δέχεται σκληρή κριτική καθώς δεν είναι όλοι είναι ευχαριστημένοι με αυτό… Η 26χρονη Dylan Mulvaney, η οποία από άνδρας έγινε γυναίκα στις αρχές Μαρτίου 2021, φέρεται να έχει κερδίσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια από μια σειρά διαφημίσεων σε επώνυμα brand μόδας και ομορφιάς όπως οι Kate Spade, Ulta Beauty, Haus Labs και CeraVe, καθώς και Crest και InstaCart. Επίσης την ακολουθούν περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στο TikTok.

Τον Μάρτιο εμφανίστηκε στο «The Drew Barrymore Show», όπου η παρουσιάστρια γονάτισε μπροστά στη Mulvaney και την αγκάλιασε. Η 26χρονη τρανς συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο το περασμένο Φθινόπωρο.

«Κύριε Πρόεδρε, αυτή είναι η 221η ημέρα της μετάβασής μου», είπε η Mulvaney στον Μπάιντεν καθώς του μιλούσε κατά τη διάρκεια αυτού που είχε χαρακτηριστεί ως «προεδρικό φόρουμ». «Ο Θεός σε αγαπάει», απάντησε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Η Mulvaney έχει κεφαλαιοποιήσει τη δημοτικότητα του TikTok καθώς και τις εταιρείες που θέλουν να μεταδώσουν τη διαφορετικότητα. Προέρχεται από προνομιούχο υπόβαθρο και χρησιμοποιεί μια ισχυρή ομάδα του Χόλιγουντ για να προωθήσει το… brand της.

Αλλά μαζί με την άνοδο του Mulvaney, ήρθαν και οι αντιδράσεις και οι αποδοκιμασίες… Η Nike αντιμετωπίζει σάλο στο διαδίκτυο για τη συνεργασία επί πληρωμή με την τρανς TikToker. Όταν η NIke ανακοίνωσε ότι η Mulvaney θα είναι το μοντέλο γυναικείας αθλητικής ένδυσης, οι κριτικοί το χαρακτήρισαν «χαστούκι στο πρόσωπο».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η συνεργασία της Mulvaney με την Bud Light – με το πρόσωπό της στα κουτάκια της μπύρας – προκάλεσε μποϊκοτάζ από τον καλλιτέχνη της country Travis Tritt και τον Kid Rock, μεταξύ άλλων.

«Επιτρέψτε μου να πω κάτι σε όλους σας και να είμαι όσο το δυνατόν πιο σαφής και συνοπτικό», είπε ο Ροκ σταρ σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter τη Δευτέρα. Στη συνέχεια, πήρε ένα ημιαυτόματο πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί την αμερικανική μπύρα. Η Dylan αρνήθηκε να σχολιάσει και παρέπεμψε τη New York Post στον υπεύθυνο επικοινωνίας της, ο οποίος ούτε αυτός δεν απάντησε στις κλήσεις.

Η Ντύλαν προέρχεται από ««γνωστό τζάκι» του Σαν Ντιέγκο. Ο παππούς της, James Mulvaney Sr., ο οποίος πέθανε σε ηλικία 87 ετών το 2010, ήταν δικηγόρος, τραπεζίτης επενδύσεων και πρόεδρος της παλιάς ομάδας μπέιζμπολ του San Diego Padres. Αργότερα ήταν αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος των Padres. Ο Mulvaney Sr. εργάστηκε επίσης ως τραπεζίτης και επιχειρηματίας για τον αμφιλεγόμενο χρηματοδότη και βιομήχανο C. Arnholt Smith στη Westgate Corporation, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους υποστηρικτές του Richard Nixon καθώς και φίλος μαφιόζων όπως ο Moe Dalitz.

Η αυτοκρατορία του Smith κατέρρευσε το 1973 όταν κατέρρευσε η τράπεζά του, η Εθνική Τράπεζα των ΗΠΑ, όπου ο James Mulvaney Sr. ήταν πρόεδρος για λίγο. Εκείνη την εποχή, η Wall Street Journal χαρακτήρισε την κατάρρευση της τράπεζας «τη μεγαλύτερη στην ιστορία του έθνους».

Ο πατέρας της Dylan, James Jr., ένα από τα επτά παιδιά του Mulvaney Sr. και μαζί με τη σύζυγό του, Ruth, είναι γνωστοί για την φιλανθρωπία τους στο Σαν Ντιέγκο. Το 2020, ο Τζέιμς Τζούνιορ είπε ότι είχε προβλήματα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και τα παράτησε οριστικά όταν η Ντύλαν ήταν μωρό για να γίνει καλύτερος πατέρας. Το ψήσιμο μπισκότων που μοιράζει δωρεάν έγινε ένα διασκεδαστικό χόμπι. «Κάνει 500 από αυτά την εβδομάδα και δεν έχει πουλήσει ποτέ κανένα», εξήγησε η Dylan σε ένα βίντεο του TikTok το 2021. «Απλώς τα δίνει σε τυχαίους αγνώστους στο δρόμο ή στην παραλία».

«Με αποκαλούν τον Cookie Man, και ονόμασα τον εαυτό μου έτσι», είπε ο James Mulvaney το 2017. Ο θείος της Dylan, Brian Mulvaney, είπε στην The Post την Τρίτη ότι η οικογένεια «την αγαπά». «Πάντα ξέραμε ότι ήταν γκέι», είπε. «Προέρχεται από μια καλή οικογένεια που την αγαπά και τη στηρίζει. Αγαπούσε πραγματικά τη γιαγιά της που τη στήριζε πλήρως» συμπλήρωσε.

Η Ντίλαν, που αποφοίτησε από το Κολλέγιο-Ωδείο Μουσικής του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι και είχε έναν ρόλο στην περιοδεία «Book of Mormon» μετά το κολέγιο, ξεκίνησε από νεαρή ηλικία στο θέατρο της περιοχής του Σαν Ντιέγκο. Κέρδισε βραβείο ως η Καλύτερη Παιδική Τραγουδίστρια του Μπρόντγουεϊ στα Βραβεία Καλύτερου Νέου Ταλέντου του Χόλιγουντ το 2009.

Όταν ήρθε η πανδημία, έπαιζα το μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ «Book of Mormon»», είπε η Mulvaney.

«Βρέθηκα άνεργη και χωρίς τα μέσα να κάνω αυτό που αγαπούσα. Κατέβασα το TikTok, υποθέτοντας ότι ήταν μια εφαρμογή για παιδιά. Μόλις βγήκα ως γυναίκα, έφτιαξα αυτό το κωμικό βίντεο «την πρώτη μέρα του να είσαι κορίτσι». Και απογειώθηκε. Πραγματικά δεν γνωρίζω άλλο μέρος στο διαδίκτυο όπως το TikTok που μπορεί να κάνει έναν δημιουργό να αναπτυχθεί με τον ρυθμό αυτό» σημείωσε η τρανς γυναίκα.

Εμφανίστηκε, πριν από τη μετάβαση, στην εκπομπή παιχνιδιών «The Price is Right» με την Drew Carey το 2020 και έχει παρουσιάσει ένα απόσπασμα της εκπομπής στο TikTok της. Ο θείος της Μπράιαν είπε ότι μερικές φορές ανησυχεί μήπως η Ντύλαν «δαιμονοποιηθεί», αλλά πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι η η προσωπικότητά της θα κερδίσει. Η εμφάνισή της πριν από τη μετάβαση στο «The Price is Right» επικρίθηκε από κάποιους για υπερβολικό ενθουσιασμό. «Αυτή είναι, μόνο αυτή», είπε ο Μπράιαν. «Ήταν πάντα θεατρίνα».

Η influencer ξεκίνησε την “Day one of be a girl” στο TikTok και στο Instagram τον Μάρτιο του 2022. Γιόρτασε τη χρονιά της μετάβασής της διοργανώνοντας μια περίτεχνη εκπομπή σε ζωντανή ροή καμπαρέ, «Dylan Mulvaney’s Day 365 Live!», νωρίτερα αυτό το μήνα στο Rainbow Room στη Νέα Υόρκη.

Η Dylan έχει μια ισχυρή ομάδα πίσω της που την βοηθά να τραβήξει την προσοχή με τον τρόπο της: Υποστηρίζεται από το Creative Artists Agency και μερικές φορές συνεργάζεται με το Trevor Project, τον καλά χρηματοδοτούμενο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε το 2016 για νέους LGBTQ+ άτομα. Εταιρείες όπως η Anheuser-Busch, η οποία κατέχει την Bud Light, είναι μεταξύ πολλών εταιρειών – από την Pfizer μέχρι την Coca-Cola – που υποστηρίζουν παράγοντες επιρροής από τις λεγόμενες περιθωριοποιημένες κοινότητες προκειμένου να σημειώσουν καλά αποτελέσματα σε κάτι που ονομάζεται CEI ή Δείκτης Εταιρικής Ισότητας.

Ο Erik Huberman, ειδικός μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης με έδρα το Λος Άντζελες και Διευθύνων Σύμβουλος Hawke Media, είπε ότι ο Dylan είναι ένα παράδειγμα του πόσο γρήγορα ένας influencer μπορεί να γίνει viral και να γίνει διάσημος στο TikTok.

«Είχα 100 ακόλουθους κάποτε και δημοσίευσα ένα βίντεο που είχε 69,4 εκατομμύρια προβολές», είπε. «Είχα 200.000 followers την επόμενη μέρα. Η Dylan είναι προφανώς πολύ ταλαντούχα… Όπως και ο Τραμπ, είναι μια πολύ πολωτική φιγούρα – κάτι που μεταφράζεται σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον σε μεγάλη δημοσιότητα και επιτυχία». Η Dylan είπε στο People νωρίτερα αυτό το μήνα ότι περιμένει με ανυπομονησία το πρώτο της φιλί ως γυναίκα – και δεν καταλαβαίνει γιατί αργεί τόσο.

Ήταν πολύ συγκεκριμένη για τον ιδανικό της σύντροφο.

«Θέλω πραγματικά κάποιος να με κάνει να γελάω. Να αρχίσω να πετυχαίνω και να έρθουν αυτά τα σπουδαία πράγματα …» είπε. «Αλλά νομίζω ότι μόλις συναντήσω αυτό το άτομο που μπορεί να προσθέσει λίγη ελαφρότητα στη ζωή μου και ξέρω ότι μπορώ να τον κάνω να γελάσει με τον ίδιο τρόπο, αυτό θα είναι το φιλί… ». Η Dylan, η οποία προσδιορίζεται ως queer, θέλει να βρει μια σχέση και θέλει να ξεχάσει κάποιες άσχημες εμπειρίες στο παρελθόν της. «Θέλω να το κάνω σωστά αυτή τη φορά» είπε.

Ο προσωπικός της ιστότοπος πουλά επώνυμα εμπορεύματα, όπως ένα φούτερ με λαιμόκοψη “Days of Girlhood” (54 $), ένα μπλουζάκι στολισμένο με μια εικόνα της (28 $), μια κούπα καφέ “Love Ya” (18 $) και άλλα αντικείμενα – όλα που έχουν εξαντληθεί. Είχε ακόμη και μια κόντρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την Caitlyn Jenner τον Οκτώβριο του 2022 όταν έκανε ένα βίντεο με τον εαυτό της να φοράει αυτό που αποκαλούσε «σορτς για ψώνια» μετά από μια επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο και παραπονέθηκε ότι ο κόσμος κοιτούσε επίμονα το «φούσκωμα» της.

«Η δική μου δεν μοιάζει με μια μικρή τσέπη Barbie», είπε και συμπλήρωσε «απλώς κανονικοποιούμε τις γυναίκες που έχουν εξογκώματα κάποια στιγμή επειδή πλησιάζουμε στην εποχή του μπικίνι». Η Jenner, η οποία είπε ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου το 2017, δεν εντυπωσιάστηκε.

«Υπάρχει διαφορά μεταξύ αποδοχής και ανοχής και ομαλοποίησης της έκθεσης των γεννητικών σας οργάνων με δημόσιο τρόπο και σε δημόσιο χώρο», έγραψε η Τζένερ στο Twitter. «Δεν το υποστηρίζω καθόλου, ούτε στο ελάχιστο. Η Ντύλαν… συγχαίρει την τρανς με πέος».

Η Ντύλαν έχει προκαλέσει διαμάχη και με τους LGBTQ+ άτομα στο διαδίκτυο, με ορισμένα μέλη.

«Είναι ενοχλητική για μένα», έγραψε μια αφίσα στο Reddit. «Δεν αμφιβάλλω για την ταυτότητά της, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έκανε μια επίδειξη για τη μετάβασή της πραγματικά είναι λάθος τρόπος. Όπως και η τρανς ταυτότητά της ήταν ένα νέο αυτοκίνητο που μόλις έφερε στο σπίτι από την αντιπροσωπεία. Και γιατί κατάφερε να εκπροσωπήσει τρανς άτομα στον Λευκό Οίκο; Υπήρχαν αρκετά πλούσια λευκά κορίτσια στον Λευκό Οίκο επί Τραμπ» είπαν.