Την ώρα που περίπου 20 γυναίκες έπαιρναν μεγάλες, συγχρονισμένες ανάσες, τέντωναν τα χέρια τους ψηλά και ταλαντεύονταν, ένα από τα σεντόνια που κάλυπταν τα παράθυρα προς το δρόμο έπεφτε κατά διαστήματα. Αρκετές έτρεχαν να το κολλήσουν με ταινία.

Αυτό ήταν απαραίτητο, άλλωστε, αφού όλοι μέσα, σε ένα δείπνο νωρίτερα αυτό το μήνα στο Lower East Side, ήταν γυμνοί.

Το Füde Dinner Experience διοργανώνεται από την καλλιτέχνιδα και μοντέλο Charlie Ann Max. Με 88 δολάρια, και αφού η Max έχει εγκρίνει τις αιτήσεις, οι καλεσμένοι συγκεντρώνονται για να απολαύσουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, «έναν απελευθερωτικό χώρο που γιορτάζει τον πιο αγνό εαυτό μας, μέσα από τη μαγειρική που βασίζεται στα φυτά, την τέχνη, τη γύμνια και την αυτο-αγάπη».

Για να το θέσουμε αλλιώς: Πρόκειται για ένα γυμνό χορτοφαγικό δείπνο με ένα μάτσο αγνώστους, σχολιάζουν οι New York Times σε δημοσίευμά τους.

Η Max άρχισε να πειραματίζεται με γυμνές εκδηλώσεις το 2020. (Διοργανώνει επίσης Füde Breath-work Experiences, αναπνοή με γυμνούς αγνώστους – και Füde Clay Experiences, γυμνή γλυπτική). Τα δείπνα ήταν αρχικά μόνο με προσκλήσεις, αλλά τα άνοιξε σε ανθρώπους που είχαν ακούσει γι’ αυτά μέσω Instagram ή από στόμα σε στόμα. Κάθε δείπνο που διοργάνωνε ήταν sold out, είπε, και σύντομα κατακλύστηκε από αιτήματα για γυμνούς δείπνους από όλο τον κόσμο.

Μια νέα «σοδειά» εστιατορίων, ομάδων και σελίδων στο Instagram έχει ξεφυτρώσει για να προσφέρει την ευκαιρία να αναμειχθούν και να έρθουν κοντά. Μόνο στη Νέα Υόρκη, υπάρχει το Dinner Party, ένα κοινό τραπέζι στο Μπρούκλιν, το Dinner With Friends, μια σελίδα στο Instagram που διοργανώνει δείπνα «για να γνωρίσετε νέους και παλιούς φίλους!», και το Friend of a Friend Collective, δείπνα για τέσσερα έως οκτώ μέλη του κάθε φορά.

Ωστόσο, όλα αυτά απαιτούν ρούχα.

Η έλξη του γυμνού δείπνου είναι διαφορετική για διαφορετικούς ανθρώπους, δήλωσε η Μαξ. Κάποιοι θέλουν να νιώσουν πιο συνδεδεμένοι με το σώμα τους, ενώ άλλοι θέλουν να κάνουν νέους, εξίσου «χαλαρούς» φίλους.

Στο δείπνο νωρίτερα τον Μάρτιο, οι καλεσμένοι γδύθηκαν αμέσως μόλις έφτασαν. Δεν υπήρχε ειδικός χώρος, παρά μόνο ένα ράφι και κρεμάστρες σε μια άκρη. Η κεντρική τραπεζαρία ήταν ζεστά φωτισμένη και σκεπασμένη με σεντόνια από μετάξι σε χρώμα κρεμ και σαμπάνιας. Η Max είπε ότι κάνει τις εκδηλώσεις της να μοιάζουν με αναγεννησιακούς πίνακες επειδή «είναι πολύ ρομαντικό».

Κάθε μία από τις παρευρισκόμενες (οι ηλικίες κυμαίνονταν από τα 20 έως τα τέλη των 50) είχε προσεγγίσει διαφορετικά την πρόκληση του ντυσίματος για μια γυμνή εκδήλωση. Κάποιες φορούσαν μια πλήρη εμφάνιση για πάρτι, ενώ άλλες αρκέστηκαν σε φούτερ και τζιν. Αφού γδύθηκαν, οι καλεσμένοι περιφέρονταν σε διάφορες ομάδες, συστήνονταν και συζητούσαν ευγενικά για τον καιρό. Σχεδόν όλοι τους εμφανίστηκαν μόνοι τους, κάτι που σύμφωνα με τη Max ήταν χαρακτηριστικό.

Η Rosalina Villanueva, 41 ετών, δήλωσε, για παράδειγμα, ότι ήθελε να επανασυνδεθεί με το σώμα της, το οποίο άλλαξε μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού πέρυσι.

Οι εκδηλώσεις Füde δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες, αλλά για να μπορέσουν να συμμετάσχουν άνδρες, χρειάζεται προηγούμενοι συμμετέχοντες να εγγυηθούν γι’ αυτούς. Όλοι οι υποψήφιοι καλεσμένοι πρέπει να συμπληρώσουν ένα έντυπο που εξηγεί γιατί ενδιαφέρονται. Το έντυπο ρωτά επίσης για τυχόν διατροφικούς περιορισμούς και για το αν ο υποψήφιος έχει εμπλακεί σε «οποιοδήποτε περιστατικό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ακατάλληλο ή ασεβές κατά τη διάρκεια μιας γυμνής ή ημίγυμνης εκδήλωσης». Η Μαξ πρέπει να τους… πιστέψει όσον αφορά το τελευταίο κομμάτι.