Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την αποχώρηση της Ευρυδίκης Βαλαβάνη από το Survivor All Star. Η απόφαση του κοινού να της δείξει τόσο νωρίς την πόρτα της εξόδου από το ριάλιτι επιβίωσης είχε εκπλήξει άπαντες στο νησί όταν από τα χείλη του παρουσιαστή Γιώργου Λιανού βγήκε το όνομα της παρουσιάστριας. Μόνο κάποια επιφωνήματα βγήκαν τότε από τους survivors, που έμοιαζαν στο άκουσμα της απόφασης των τηλεθεατών να τους έχει πέσει… κεραμίδα στο κεφάλι.

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη – όπως επισήμανε και η ίδια – ήταν η τελευταία γυναίκα που έφυγε από τον Άγιο Δομίνικο στο πρώτο Survivor έξι χρόνια πριν και η πρώτη που αποχώρησε φέτος. Οι κακές αγωνιστικές της επιδόσεις στην επανεμφάνισή της στο παιχνίδι σχολιάστηκαν αρνητικά από αρκετούς survivors, με τους χρήστες του Twitter επίσης να μην της… χαρίζονται. Η ίδια, ωστόσο, πάντα απαντούσε στους επικριτές της πως ξέρει καλά ποια είναι και δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν.

Μάλιστα, μέχρι και την ταυτότητά της στην εκπομπή του ΣΚΑΪ και του Νίκου Μουτσινά «Καλό Μεσημεράκι» έδειξε στην κάμερα για να κλείσει τα στόματα.

Και το αστυνομικό δελτίο ομίλησε… Γεννηθείσα η πρώην survivor στις 14/05/1987.

Όσοι τώρα την ξέρουν – και το παραδέχτηκε και η ίδια στις συνεντεύξεις που ακολούθησαν την επιστροφή της – όπως ο Κώστας Κοκκινάκης που μάλιστα την προειδοποίησε πριν ξαναμπεί στο ριάλιτι, αλλά και η Λάουρα Νάργες που της έστειλε μήνυμα συμπαράστασης λίγο μετά την ανακοίνωση της αποχώρησή της από το Survivor All Star, η δημοσιογράφος δεν θα άντεχε για πολύ την… μεταμόρφωση του παιχνιδιού, το οποίο πλέον παίζεται αλλιώς και δεν είναι μια εμπειρία ζωής, επιβίωσης και αυτογνωσίας. Τώρα η ίντριγκα, οι συνεννοήσεις, τα σενάρια και οι στρατηγικές έχουν δώσει τη θέση τους στην… αθωότητα των πρώτων… εισβολέων.

«Άργησα να προσαρμοστώ στις συνθήκες, αλλά να ξέρετε πως στοιχήματα έβαζα μόνο με τον εαυτό μου και το πιο σημαντικό ήταν να με αγαπώ, να με ακούω και να με προσέχω. Ευχαριστώ όλους εσάς, που όλα αυτά τα χρόνια είστε εδώ και ξέρετε ποια πραγματικά είναι η Ευρυδίκη και μέχρι που μπορεί να φτάσει» ήταν μια από τις πρώτες αναρτήσεις που έκανε όταν επέστρεψε, ενώ στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» επιβεβαίωσε τα λεγόμενα και γραφόμενα των φίλων της.

«Δεν θα ήθελα να ξαναμπώ με αυτές τις συνθήκες. Εγώ αλλιώς το έζησα και αλλιώς ήταν φέτος. Δεν έχω θέση στην ίντριγκα και στους τσακωμούς, δεν με αντιπροσωπεύει. Υπάρχουν άτομα που δεν θα έκανα παρέα έξω. Αλλιώς ήταν με κλειστές κάμερες και αλλιώς on camera!».

Η αυτογνωσία και η πίστη στον εαυτό μας ήταν και το νέο μήνυμα που θέλησε να περάσει η πρώην παίκτρια του ριάλιτι επιβίωσης, η οποία φωτογραφήθηκε τόπλες και πόζαρε αρκετά σέξι στον φακό του φωτογράφου, Πάνου Γιαννακόπουλου.

Η ανάρτησή της συνοδευόταν και από ένα quote δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για τις γυναίκες και τις ικανότητές τους.

«Απλά θέλω οι γυναίκες να αισθάνονται ότι έχουν τον έλεγχο. Επειδή είμαστε ικανές, τόσο ικανές», γράφει στην ανάρτησή της.