Τα ευχαριστώ και την αναγνώριση έχει γνωρίσει η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης στην Τουρκία κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων της στα ερείπια των κτηρίων της πόλης Χατάι, που κατέρρευσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου.

Από την Τρίτη (7/2) το πρωί που ξεκίνησε να επιχειρεί η ελληνική αποστολή και μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης (8/2) έχουν απεγκλωβιστεί ζωντανά πέντε άτομα, με τις ευχαριστίες προς την ΕΜΑΚ να έρχονται από τα γερμανικά ΜΜΕ, τον ίδιο τον Όλαφ Σολτς, τους Τούρκους, αλλά και τα άτομα που βγήκαν ζωντανά από τα συντρίμμια.

Για την Τουρκία δε, αναχώρησε το βράδυ της Τετάρτης (8/2) και δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ με στόχο να συνδράμει στις έρευνες διάσωσης των εγκλωβισμένων από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Αναμένεται να ενισχύσει την ελληνική αποστολή που βρίσκεται στην πόλη Χατάι.

Mε εντολή δε, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα αποστέλλει πέντε αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Ρούλα Κορομηλά λέει κι αυτή με τη σειρά της το δικό της ταπεινό «ευχαριστώ» στους άνδρες της ΕΜΑΚ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

«Θέλω να τους πάρω αγκαλιά και τους δύο. Έλληνες διασώστες, την ευγνωμοσύνη μου», αναφέρει στην ανάρτησή της.