Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές του Νίκου Ξανθόπουλου είπαν το τελευταίο «αντίο» στον ηθοποιό χθες (Τρίτη 24/01) και τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. Από τις απουσίες που σημειώθηκαν ήταν αυτή του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ηθοποιού, Σπύρου Μπιμπίλα.

Το πρωί της Τετάρτης (25/01), ο Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα του «Πρωινού» του Ant1 και ρωτήθηκε για ποιο λόγο απουσίαζε από την κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου.

«Με τον Νίκο Ξανθόπουλο δεν είχα ποτέ καμία επαφή, δεν τον γνώρισα ποτέ από κοντά. Δεν είχε ούτε αυτός επαφή με το σωματείο των ηθοποιών, τουλάχιστον τα χρόνια που είμαι εγώ. Εγώ προσπάθησα μέσω facebook να τον πετύχω κάποια στιγμή, αλλά δεν μπόρεσα, παρότι ήθελα πάρα πολύ γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι ορόσημο, ένας πολύ σημαντικός καλλιτέχνης. Δεν είχε όμως επαφές με πολλούς ηθοποιούς», είπε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε στη συνέχεια: «Δεν παρευρέθηκα στην κηδεία γιατί την ίδια ώρα ήταν τέσσερις κηδείες, τριών ηθοποιών και ενός σκηνοθέτη. Ακριβώς την ίδια ώρα, σε τέσσερα διαφορετικά νεκροταφεία, αλλά εγώ δεν πήγα σε καμία διότι ήμουν σε προγραμματισμένη εκπομπή της τηλεόρασης που γυριζόταν για αργότερα. Δεν μπορούσα να το αναβάλλω».