Το Μουντιάλ 2022 πέρασε στην ποδοσφαιρική ιστορία με έναν αγώνα για γερά νεύρα και… στομάχια και την Αργεντινή να νικάει 4-2 στα πέναλτι την δύο φορές πρωταθλήτρια Γαλλία την Κυριακή (18/12).

Ο αρχηγός της ομάδας της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι ήταν ο πρώτος παίκτης που άγγιξε το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το σήκωσε ψηλά ξεσηκώνοντας τους πάντες στην εικόνα του.

Υπήρξε όμως και ένας, που έσπευσε να αγγίξει και να φωτογραφηθεί με το τρόπαιο του Μουντιάλ και προκάλεσε αντιδράσεις και «βροχή» από αρνητικά σχόλια για την κίνησή του. Ο λόγος για τον Τούρκο σεφ Nusret Gokce, ευρύτερα γνωστός ως «Salt Bae», ο οποίος εξόργισε τους οπαδούς του ποδοσφαίρου, αφού παραβίασε τους εορτασμούς της Αργεντινής για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο στάδιο Lusail.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της FIFA, «Το αυθεντικό τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA μπορεί να αγγίξει και να κρατήσει μόνο μια πολύ επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων, η οποία περιλαμβάνει πρώην νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA και αρχηγούς κρατών».

Ο Salt Bae, μετά το τέλος του αγώνα, μπήκε στο γήπεδο, άγγιξε το τρόπαιο, πλησίασε τους παίκτες της Αργεντινής, δάγκωσε κάποια από τα μετάλλια που φορούσαν στο λαιμό του και φυσικά απαθανάτισε τις στιγμές και μοιράστηκε τα στιγμιότυπα με τους διαδικτυακούς του φίλους, οι οποίοι μετά από αυτά τα καρέ έγιναν… εχθροί του.

«Θες μόνο προσοχή» και «Είναι για τους παίκτες, όχι για celebrities» ήταν μερικά μόνο από τα αρνητικά σχόλια που έλαβε.

Σε ένα από τα βίντεο τα οποία έκαναν τον γύρο του διαδικτύου μάλιστα, φαίνεται να ενοχλεί τον Λιονέλ Μέσι για μια φωτογραφία, ωστόσο, ο παίκτης τον αγνόησε και συνέχισε να αγκαλιάζει τους συμπαίκτες του αντ’ αυτού.