«Δεν παίρνω πια χαρά από το θέατρο» τόνισε η Ρούλα Πατεράκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα το πρωί της Τρίτης (22/11). Η ηθοποιός πρόσθεσε πως: «Το θέατρο και με βαριέται και το βαριέμαι και μ’ αγαπάει και δεν μ’ αγαπάει. Είναι λίγο-πολύ σαν συνηθισμένος έρωτας που έχει πάψει να είναι θελκτικός».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η Ρούλα Πατεράκη παραδέχθηκε πως: «Με κουράζει ο κόσμος και δε μπορώ να έχω πάντα φίλους ηθοποιούς. Ούτε κι εκείνοι με θεωρούν πάντα φίλη τους» και πρόσθεσε: «Όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να με πολεμούν. Δεν ξέρω γιατί με πολέμησαν. Με τους άντρες τα πήγαινα λίγο καλύτερα. Με το αντρικό λόμπι δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα. Με το γυναικείο λόμπι και το λόμπι των ομοφυλοφίλων είχα προβλήματα».

Σε ότι αφορά τα σεμινάρια υποκριτικής που κάνει, η Ρούλα Πατεράκη ανέφερε: «Η Ελένη Φουρέιρα ήρθε 3-4 φορές για σεμινάριο, με είδε, την είδα. Πολλοί έρχονται. Ο Ρουβάς πιστεύω ότι έχει δυνατότητες και προσόντα για ηθοποιός, έτυχε να δουλέψω μαζί του».

Τέλος, η ηθοποιός μίλησε για την τεράστια απώλεια του συζύγου της. «Θα ευχόμουν να είχα χωρίσει και να ήξερα ότι ζει κάπου στην Αυστραλία. Αρκεί να ζούσε. Έφυγε σε 5 μήνες στα 54 του. Όταν πέθανε ο σύζυγός μου, τελείωσε η κλασική σχέση με τη ζωή».