Η Lily-Rose Depp είχε αποφασίσει να μην προβεί σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της δίκης του μπαμπά Johnny Depp και της Amber Heard και σκοπεύει να το διατηρήσει έτσι. «Όταν είναι κάτι τόσο ιδιωτικό και τόσο προσωπικό που ξαφνικά γίνεται όχι τόσο προσωπικό… Αισθάνομαι πραγματικά ότι δικαιούμαι τον μυστικό “κήπο” των σκέψεων μου», είπε η ηθοποιός στο περιοδικό Elle, για τον Δεκέμβριο 2022/Ιανουάριο του 2023, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. Η 23χρονη Lily-Rose, σημείωσε ότι «δεν είναι εδώ για να απαντήσει για κανέναν», λέγοντας ότι θέλει να «καθορίζεται» από τη δική της αξία.

«Νιώθω ότι για μεγάλο μέρος της καριέρας μου, οι άνθρωποι ήθελαν πραγματικά να με ορίσουν από τους άντρες της ζωής μου, είτε πρόκειται για μέλη της οικογένειάς μου είτε για τους φίλους μου, ό,τι κι αν είναι», εξήγησε. «Και είμαι πραγματικά έτοιμη να με ορίσουν για τα πράγματα που εγώ έχω κάνει» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως ο 59χρονος Johnny, ήταν παντρεμένος με την 36χρονη Heard, από το 2015 έως το 2017. Δύο χρόνια μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου τους, ο πρωταγωνιστής των «Pirates of the Caribbean» μήνυσε την ηθοποιό του «Aquaman» για συκοφαντική δυσφήμιση για ένα άρθρο που έγραψε για τη σεξουαλική βία. Υπέβαλε ανταγωγή το 2020, μεταδίδει η pagesix.

Η δίκη του πρώην ζευγαριού ξεκίνησε τον Απρίλιο και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, με την Χερντ να κρίνεται ένοχη για όλες τις κατηγορίες. Ενώ η Lily-Rose επικρίθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή δεν μίλησε κατά τη διάρκεια της δίκης, πολλοί από τους θαυμαστές της τάχθηκαν υπέρ της για τη στάση που κράτησε εκείνη την εποχή. «Δεν σου χρωστάει ΤΙΠΟΤΑ και δεν χρειάζεται να κάνει ΤΙΠΟΤΑ… σταμάτα να την παρενοχλείς», έγραψε ένας χρήστης του Instagram τον Μάιο.

«Αγνόησε την αγάπη μίσους. … Δεν χρειάζεται να είναι όλα δημόσια», πρόσθεσε ένας άλλος.

Το μοντέλο «έσπασε» τη σιωπή του τον ίδιο μήνα με ανάρτηση στο Instagram ενώ γιόρταζε τα γενέθλιά της, με απλή λεζάντα, “🍦23🍧🌸!” Αν και η Lily-Rose συνέχισε να παραμένει ουδέτερη στη συνέντευξή της στο Elle, το μόνο που είπε ήταν ότι μεγάλωσε με τον Johnny και τη μητέρα της, Vanessa Paradis.

«Ξέρω ότι η παιδική μου ηλικία δεν έμοιαζε με την παιδική ηλικία άλλων κοριτσιών και είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο να ασχοληθώ, αλλά είναι επίσης το μόνο πράγμα που ξέρω», είπε στο περιοδικό. «Οι γονείς μου προστάτευσαν τον αδερφό μου, [Τζακ] και εμένα από αυτό, όσο το δυνατόν περισσότερο. Μόλις μεγάλωσα με τον τρόπο που με δίδαξαν, πιστεύω ότι η ιδιωτικότητα είναι κάτι που είναι σημαντικό να προστατεύσω».