Το δοκιμαστικό, από το οποίο πέρασε για την ταινία «οι Άθλιοι» περιέγραψε η Τέιλορ Σουίφτ.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια μίλησε στο «The Graham Norton Show» του BBC One με αφορμή το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Midnights» και θυμήθηκε το δοκιμαστικό, που όπως είπε… δεν πήγε καθόλου καλά.

Η Τέιλορ Σουίφτ ανέφερε πως ήξερε εξ’ αρχής ότι δεν θα έπαιρνε τον ρόλο για την κινηματογραφική μεταφορά του εμβληματικού θεατρικού μιούζικαλ.

«Προετοιμάστηκα για δύο ρόλους. Είχα το βλέμμα της Τιτίκας (Cosette) και τα φωνητικά της Επονίνα (Éponine). Αποδείχτηκε λοιπόν, ότι είχα βρεθεί εκεί με καλές προϋποθέσεις, όμως όχι για πολύ. Δεν επρόκειτο να πάρω κανέναν ρόλο», αναφέρει αρχικά η Τέιλορ Σουίφτ.

Παρακάτω εξήγησε πως όταν την κάλεσαν να πάει στο Λονδίνο για το δοκιμαστικό, γνώριζε ήδη πως δεν θα επιλεχθεί για τον ρόλο, αλλά ήθελε να ζήσει την εμπειρία. «Δεν είναι μια εμπειρία που θα μου δοθεί πολλές φορές στη ζωή μου», ανέφερε.

Μάλιστα, είχε ένα ακόμα κίνητρο. Στο δοκιμαστικό θα έβλεπε τον αγαπημένο της ηθοποιό, τον Έντι Ρεντμέιν. Ωστόσο, αυτό τελικά ήταν που της δημιούργησε το μεγαλύτερο άγχος.

«Όταν έφτασα εκεί, με έντυσαν με ρούχα του 19ου αιώνα και μου είπαν ότι θα έβαφαν τα δόντια μου καφέ. Τους είπα: “Θα το κάνω αυτό αφού γνωρίσω τον Έντι Ρεντμέιν, σωστά;”», είπε γελώντας.

Όμως, δεν έγινε έτσι. «Με έκαναν να μοιάζω σαν πεθαμένη. Ήταν εφιάλτης», είπε, ενώ δήλωσε πως βρισκόταν σε μια κατάσταση πανικού. «Όταν γνώρισα τον Έντι, δεν άνοιξα καν το στόμα μου για να του μιλήσω», ανέφερε.

Λίγο καιρό αργότερα, ο διευθυντής παραγωγής της ταινίας, Τομ Χούπερ δήλωσε πως δεν επέλεξε τη Σουίφτ, καθώς «δεν ταίριαζε στον χαρακτήρα ενός φτωχού κοριτσιού που περνάει απαρατήρητο».