Αντιδράσεις έχουν προκληθεί για τη βάφτιση του 3χρονου παιδιού των ηθοποιών Φωτεινή Αθερίδου και Κωνσταντίνου Μαγκλάρα. Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν τις αντιδράσεις, ειδικά στους κόλοπους της εκκλησίας απεικόνιζαν το τρίχρονο παιδί να φορά μαγιό και να βαφτίζεται σε πισίνα.

«Την οικογένεια Αθερίδου την γνωρίζω χρόνια. Ο παππούς, ο Θεόδωρος Αθερίδης, ο Θοδωρής όπως τον λέμε, και τον ξέρει ο κόσμος είναι πάρα πολύ πιστός άνθρωπος και μάλιστα είχε και σοβαρή πνευματική μορφή, πνευματικού γέροντα. Παρόλ’αυτά με πλησίασαν και μου ζήτησαν αν μπορούμε να κάνουμε τη βάφτιση γιατί το εγγονάκι του είναι μεγάλο. Παρ’ όλα αυτά εγώ το σκέφτηκα και πήρα την ευλογία από τον γέροντα μου και προέβη σε αυτή την πράξη» ανέφερε ο πάτερ Τιμόθεος που τέλεσε τη βάπτιση, μιλώντας στην εκπομπή «T-Live».

Οι ιδιοκτήτες του κτήματος που έγινε το μυστήριο έλαβαν επιστολή από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαρευωτικής ο οποίος, σύμφωνα με την εκπομπή, έκανε λόγο για ασέβεια αφού ο ιερέας που το τέλεσε φέρεται να έχει τελεσίδικα καθαιρεθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο.

Ο ιερέας έχει καθαιρεθεί

«Εγώ όντως υπηρετούσα στην επικρατούσα εκκλησία, αλλά για προσωπικούς λόγους, οικογενειακούς, αποκόπηκα. Εγώ όντως μπήκα σε μια τέτοια διαδικασία, δικά μου λάθη ήταν έτσι κι αλλιώς, εγώ τα αναγνώρισα τα λάθη μου και έφυγα από το σώμα της εκκλησίας» σχολίασε ο Πάτερ Τιμόθεος αναφορικά με την καθαίρεση του.

Η καθαίρεση του ιερέα είναι και η αιτία που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εγκυρότητα της βάφτισης του 3χρονου γιου των ηθοποιών, Φωτεινής Αθερίδου και Κωνσταντίνου Μαγκλάρα. «Αυτό έτσι κι αλλιώς δεν είναι στην πνευματική δικαιοδοσία του Αγίου Μεσογαίας και αυτό μπορεί να το κρίνει μόνο ο Μητροπολίτης μου» απαντά ο ίδιος ο ιερέας.

Η τελετή της βάφτισης, έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου ενώ η Φωτεινή Αθερίδου, αναφορικά με την πισίνα που έγινε το μυστήριο, είχε αναφέρει σε τηλεοπτική της συνέντευξη: «Δεν ήθελα τριών χρονών παιδί, ολόκληρο παιδί, να το βουτάμε σε μια κολυμπήθρα. Είναι και ψηλός. Δεν ήθελα ούτε να τον ταλαιπωρήσω ούτε να τον τρομάξω αλλά να το κάνω με έναν τρόπο που να μπορέσει να το καταλάβει. Του είπα ότι θα κάνουμε ένα πάρτι και θα του δώσουμε το όνομά του. Οπότε και αυτός το είδε σαν πάρτι, με χαρά».

«Δεν ενδείκνυται αλλά ούτε και απαγορεύεται» η βάφτιση σε πισίνα

Ο πατέρας Τιμόθεος, αναφορικά με την πισίνα που χρησιμοποιήθηκε για το μυστήριο ανέφερε: «Κατ’ οικονομία, η εκκλησία επιτρέπει, δηλαδή και στη θάλασσα μου έχει τύχει, και εμένα μεγάλα παιδιά, ή μεγάλοι άνθρωποι, το χρησιμοποιεί. Δεν ενδείκνυται αλλά ούτε και απαγορεύεται. Είναι στην ευχέρεια του εκάστοτε Μητροπολίτη αν θα δώσει μια σχετική άδεια ή ευλογία. Δεν είναι και πολύ σωστό, γιατί έτσι αποδυναμώνεται η έννοια της ενορίας».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος, μιλώντας επίσης στην εκπομπή Τ-Live τόνισε πως: «Δεν είναι θέμα ο ποταμός ή η πισίνα. Το θέμα είναι ότι εφόσον δεν έχει ιεροσύνη, η βάφτιση είναι άκυρη. Ξεκινάμε από το ότι δεν έχει ιεροσύνη. Ένας δηλαδή ο οποίος πάει και βάζει τα ράσα δεν σημαίνει ότι είναι παππάς, έστω κι αν διαβάσουν όλα τα γράμματα, δεν σημαίνει ότι γίνεται βάφτιση. Εγώ έκανα ανακοίνωση στην σελίδα μας και είπα ότι αν το διαβάζουν οι γονείς, ότι το παιδί δεν είναι βαφτισμένο και πρέπει να βαφτιστεί.

Ζήτησε συγγνώμη ο ιερέας

Ο πατέρας Τιμόθεος, σύμφωνα με την ίδια εκπομπή, έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Το πρωί της Τρίτης (11/10) στην εκπομπή Super Κατερίνα του Alpha μεταδόθηκε πως η θέση της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής είναι ξεκάθαρη και πως η βάφτιση είναι άκυρη γιατί ο συγκεκριμένος ιερέας που τέλεσε το μυστήριο έχει καθαιρεθεί τα τελευταία χρόνια κάτι το οποίο φαίνεται να μην γνώριζαν οι γονείς του παιδιού, Φωτεινή Αθερίδου και Κωνσταντίνος Μαγκλάρας.